Eszközbeszerzésre fordítják

2020.02.13. 08:00

Támogatásban részesül a zalakarosi mentőállomás

A képviselő-­testület döntése értelmében az önkormányzat 650 ezer forinttal támogatja a zalakarosi mentőállomás eszközbeszerzését.

Horváth-Balogh Attila

Novák Ferenc polgármester elmondta: az Országos Mentőszolgálat Alapítvány azzal fordult a képviselő-testülethez, hogy az alapítvány a zalakarosi mentőállomás részére 762 ezer forint ráfordítással defibrillátort szeretne vásárolni, melyhez kéri az önkormányzat támogatását. Az alapítvány kérelmével kapcsolatban egyeztettek a mentőállomás képviselőjével, aki jelezte, hogy az említett defibrillátorra nincs szükségük, mert van hasonló paraméterekkel rendelkező készülékük.

Ehelyett összeállított egy listát azon eszközökből (például asztali számítógép, medencerögzítő, életjelmonitor), melyeknek valóban hasznát vennék. A képviselő-testület tagjai ezekből választottak 650 ezer forint értékben. Az eszközöket beszerezték, tulajdonosuk a város maradt, és térítésmentesen a zalakarosi mentőállomás használatába adták.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában