ptuj

2020.02.28. 09:00

Szlovén kapcsolat alakul – A gazdasági együttműködés lehetőségeit is keresték

Városi küldöttség látogatott a szlovéniai Ptujba, ahol a delegáció tagjai részt vettek a 60. Kurentovanje karneválon.

Horváth-Balogh Attila

A ptuji karnevál hasonlít a velenceihez Fotó: dr. Schauta Marcell

A küldöttség – melynek tagja volt az önkormányzat részéről Gábris Jácint, Bodó László és dr. Schauta Marcell – Nuska Gajsek polgármester asszony meghívására utazott a Dráva-parti, 22 ezer lakosú városba. Gábris Jácint önkormányzati képviselő, az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke, a delegáció vezetője elmondta: a testvérvárosi kapcsolatok újraaktiválásán túl küldetésük volt a lehetséges gazdasági kapcsolódási pontok feltérképezése. A szlovén városvezetés pedig kész a további együttműködésre.

A ptuji karnevál hasonlít a velenceihez Fotó: dr. Schauta Marcell

– Maga a karnevál fergeteges volt – árulta el Gábris Jácint. – Több ezer fős ünneplő tömeg (benne számos ország és település delegációja) kísérte figyelemmel az eseményt. Ezen a napon a helyiek és a vendégek is jelmezt öltenek. A polgármester asszony például – találóan – seriffnek öltözött. Mi, a nagykanizsai küldöttség tagjai ebből a szempontból kissé kilógtunk a sorból, ám némi humorral azért sikerült megfelelnünk az elvárásnak: azt mondtuk, hogy mi ezúttal önkormányzatiképviselő-jelmezbe bújtunk – tette hozzá végül Gábris Jácint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában