Rejtő és Az öldöklés istene

2020.02.21. 16:00

Színházi esték lesznek Pákán

Két színházi előadásnak is otthont ad a település művelődési háza a közeljövőben.

Korosa Titanilla

Fotó: Pixabay

Február 29-én a Szó és Kép Színpad művészei 19 órakor Rejtő Jenő A biztosíték című bohózatát viszik színpadra. A történet szereplője Elza, a könnyűvérű fruska elcsábítja a jómódú, nős fogorvost, aki teherbe ejti a lányt. Az „áldozat” ezek után biztosítékot követel a férfitől a gyermeke jólétéhez, s a zsarolásba beszervezi testvérét, Tónit is. Csakhogy a zsarolás közepette váratlanul belép a képbe a biztosítéki ügynök, és mindent összezavar…

Március 27-én 19 órakor pedig a Körmendi Kastélyszínház Társulat előadásában Yasmina Reza: Az öldöklés istene című darabját láthatja a közönség, mely egy vígjáték a jó modorról, de jó modor nélkül. A történet legfőbb kérdése: mi történik, ha összeeresztenek két szélsőségesen különböző felfogású házaspárt, melyek tagjai épp a tizenegy éves gyerekeik között elfajuló játszótéri csetepatét próbálják civilizáltan és felnőttesen megbeszélni. Yasmina Reza a darabban téziseket állít fel, hogy hogyan illik viselkedni, majd humorosan szembeállítja a normákat a jelenséggel, amikor is az öldöklés istene átveszi az uralmat a világ felett, és elszabadul a káosz, a jó modor pedig süllyesztőbe kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában