Márciusban nekikezdenek

2020.02.27. 17:30

Szeptembertől várják a gyerekeket a nagykanizsai Kiscsillag Református Óvodába

Szemle lesz a napokban a Kiscsillag Református Óvoda tervezett helyén, mely után Hella Ferenc lelkipásztor reményei szerint márciusban kezdetét veheti a kivitelezés. Ha nem fejeződne be az építkezés szeptemberre, az első csoportot akkor is elindítják.

Horváth-Balogh Attila

A látványterv szerint így fog kinézni az ovi, melynek tágas udvara lesz Fotók: ZH Archívum

Mint arról már többször beszámoltunk: a kormány támogatásával, 400 millió forint ráfordítással óvodát épít a Rozgonyi és a Hunyadi utcák sarkán a Magyarországi Református Egyház, illetve a Nagykanizsai Református Egyházközség. Az óvodát 3 csoportban 75 fősre tervezik, a létszámot felmenő rendszerben kívánják felfuttatni. Az első, 25 fős csoportot azonban már szeptembertől elindítják.

– Ugyan az alapkőletételre már sor került, a héten lesz még egy helyszíni szemle, mely során az illetékes szakemberek még ellenőriznek néhány dolgot – bocsátotta előre Hella Ferenc. – Azért vettük előre a protokolleseményt, mert a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, Steinbach József adott időpontban tudott csak eljönni hozzánk előadást tartani a Kanizsai Esték sorozatban, s úgy gondoltuk, ha már itt van, egy füst alatt megoldjuk az óvodaberuházás jelképes indítását is. A tervek egyébként engedélyezés alatt vannak, s reményeink szerint a szemle után ez már nem lesz hosszú folyamat, hiszen az előkészítés nagyon alapos volt, ezt túlzás nélkül állíthatom. Azt remélem, hogy a tényleges kivitelezés márciusban elindulhat.

A látványterv szerint így fog kinézni az ovi, melynek tágas udvara lesz Fotók: ZH Archívum

Hella Ferenc hozzátette: terveik szerint az 1000 négyzetméteren megvalósuló óvoda ősszel megnyithatja kapuit, de természetesen, ezt erősen befolyásolja az időjárás. Ha minden a legnagyobb rendben megy, az első csoport akár már szeptemberben beköltözhet az épületbe, de a lelkipásztor szerint ez bizonytalan. És akkor még nem beszéltünk az adminisztratív háttérről, az intézmény előírás szerinti nyilvántartásba vételéről, ami várhatóan szintén nem egynapos ügy és így tovább. Éppen ezért arra készülnek, hogy az első gyerekcsoportot ideiglenesen a gyülekezeti teremben helyezik el szeptemberben, tehát az óvoda első tanévét elindítják. Amikor pedig teljesen készen áll az óvodaépület a gyerekek fogadására, átköltöznek.

Hella Ferenc lelkész

– A 75 fős létszámot felmenő rendszerben töltjük fel, ami azért is szerencsésebb, mert így nem terheljük meg túlságosan a városban működő többi óvoda életét, hiszen ez semmiképp nem célunk – jelentette ki Hella Ferenc. – Egyébként az óvoda nem lesz körzethatárok közé szorítva, 70 település tartozik hozzánk, ahol Bertók Dániel segédlelkész kollégámmal kisebb-nagyobb református közösségeket szolgálunk, s abban bízunk, lesznek kisgyermekes szülők, akik ezekről a településekről a mi óvodánkat választják. Az első, szeptemberben induló csoport gyakorlatilag megtelt, de mivel mindig van mozgás, szeretettel várjuk még a jelentkezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában