Szerencsére nem okozott komoly károkat

2020.02.20. 07:00

Buszvárót és hirdetőtáblát kell helyreállítani Nagykanizsán a viharos szél miatt

A másfél héttel ezelőtti viharos szél okozta károk helyreállításán dolgozik a VIA Kanizsa Zrt. A városüzemeltető társaságnak többek között egy komplett buszvárót és köztéri hirdetőtáblát kell pótolnia.

Pásztor András

A VIA Kanizsa Zrt. munkatársa, Kovács György asztalos már készíti az új hirdetőtáblát

Fotó: Szakony Attila

Mint azt Szabó István, a városüzemeltető társaság vezérigazgatója elmondta: a másfél héttel ezelőtti viharos szél két helyen okozott komolyabb károkat.

A VIA Kanizsa Zrt. munkatársa, Kovács György asztalos már készíti az új hirdetőtáblát
Fotó: Szakony Attila

– A miklósfai városrészben a tsz melletti buszvárót döntötte el a szél, illetve a palini városrészben, az Alkotmány és Szálfa utca találkozásánál lévő lakossági hirdetőtáblát rongálta meg a vihar – sorolta tételesen a vezérigazgató. – A szél által megrongált buszvárót azonnal le is selejteztük, a helyére egy a belvárosban tavaly elbontott, de jó állapotban lévő felépítményt helyeztünk, új oldalfalakkal megerősítve.

A ripityára tört köztéri hirdetőtáblát a városüzemeltető társaság Zrínyi utcai telephelyére szállították, az asztalosműhelyben már készül a cseredarab.

A szél által felborított miklósfai buszvárót már leselejtezték
Fotó: Szakony Attila

– Pár nap alatt elkészül az új hirdetőtábla, azt követően helyezzük majd ki a területre – említette Szabó István, aki hozzátette: a viharos erejű szél sokkal nagyobb károkat is okozhatott volna városszerte, ám a folyamatos és tervszerű gallyazásnak, illetve az elöregedett, beteg fák kivágásának köszönhetően Kanizsán minimális volt az ebből adódó probléma. – A buszváró kihelyezése és a hirdetőtábla elkészítése alig 200 ezer forintba került – tudtuk meg a vezérigazgatótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában