Látogatási tilalmak

2020.02.13. 14:00

Az influenzás betegek többsége 35 év alatti

Az elmúlt héten Zalában is tovább emelkedett az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma.

Magyar Hajnalka

Forrás: Shutterstock

A Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya tájékoztatójából kitűnik, hogy az előző héthez képest mintegy 56 százalékkal nőtt az influenzaszerű tüneteket mutató páciensek aránya, az összes orvoshoz forduló 2 százaléka tartozik e csoporthoz. Az érintett betegek közel 30 százaléka 15 éven aluli, a 15–34 éves korcsoport érintettsége 42 százalék, a 35–59 éveseké 23, a 60 felettieké pedig 6 százalék.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban megelőző jelleggel teljes, míg a Kanizsai Dorottya Kórházban részleges látogatási tilalmat rendeltek el.

Az országos helyzet a járvány mérsékelt ütemű erősödését jelzi. A múlt héten mintegy 35 ezren fordultak orvoshoz influenzára jellemző tünetekkel, ez az adat 16,3 százalékkal haladja meg az előző időszak paramétereit. Baranya megyében kétszer, Komárom-Esztergom, Nógrád és Zala megyében pedig másfélszer többen fordultak orvoshoz, mint az előző héten. Az ÁNTSZ adatai szerint az országban a betegek 70 százaléka 35 év alatti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában