Ezerarcú burgonya a dödölle főváro­sában

2020.02.27. 14:00

A burgonya nem csak köret! – Nagykanizsán népszerűsítették az ezerarcú ételt

Sült burgonyából készült leves és burgonyafánk erdeigyümölcs-öntettel. Ezerarcú burgonya a dödölle főváro­sában címmel szerdán a Thúry Szakképző Iskolában a krumpli sokoldalú felhasználását népszerűsítették.

Benedek Bálint

Varga Tünde szakoktató (balról) és lelkes tanítványai szívesen dolgoztak a burgonyával Fotó: Benedek Bálint

Az eseményen, az intézmény könyvtárában a Keszthelyi Burgonyáért Egyesület szakmai tanácskozásra és éves közgyűlésre várta tagjait, valamint az ágazatban dolgozó termelőket. A szervezet, illetve az ugyancsak a Balaton-parti városban működő Burgonyakutatási Központ közös programján szó esett a magyar, keszthelyi nemesítésű burgonyafajták termesztéséről, a fogyasztókhoz való eljuttatásáról, illetve a jövő feladatait is meghatározták.

Varga Tünde szakoktató (balról) és lelkes tanítványai szívesen dolgoztak
a burgonyával Fotó: Benedek Bálint

Eközben a szakképző iskola konyhájában Varga Tünde szakoktató vezetésével sürögtek-forogtak a szakma iránt elkötelezett diákok. Az oktató elárulta: nem első alkalommal találkoznak a burgonyatermelőkkel, korábban a növény különböző fajtáit ismerték meg a szakoktatók és tanulók. Ezúttal a Hópehely, a Balatoni rózsa és a Botond típusúakból készítettek különféle ínycsiklandozó ételeket, ezzel is népszerűsítve az eltérő fajták felhasználási módját.

– A burgonyára sokáig hibásan, csak köretként tekintettünk – mondta Varga Tünde. – Pedig kitűnő alapanyag, nemcsak dödölleként, de számos más önálló ételként is megállja helyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában