Teljesítették az ígéretet

2020.01.03. 09:00

Már balesetveszélyes volt az előző esőbeálló Belsősárdon

Még az elmúlt év végén került a helyére a település déli részén található buszmegálló utasvárója. A faszerkezetes esőbeállót saját bevételei terhére készíttette el az önkormányzat.

Gyuricza Ferenc

Az egyik helyi közfoglalkoztatott, Lapat Lajosné takarítja az új buszváró környezetét

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Vida József, a község polgármestere lapunknak elmondta, hogy egy harmincéves, nagyon rossz állapotú, nyárfából készült esőbeállót váltottak ki az új utasváróval. A cserét egyébként már nem halogathatták tovább, hiszen a régi bódé nem volt rögzítve, illetve az évek során annyira meg is gyengült, hogy már balesetveszélyessé nyilvánították. Az új buszmegálló telepítése az elmúlt évi választási programban is szerepelt, így az egyik ígéretét már teljesítette is a képviselő-testület.

Az egyik helyi közfoglalkoztatott, Lapat Lajosné takarítja az új buszváró környezetét
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– Két buszmegállója van a településünknek, a falu déli részén található bonyolítja le a nagyobb forgalmat, hiszen a Rédicsre, illetve Lentibe tartó utasok nagyobb része itt száll fel a járatokra – részletezte a hátteret Vida József. – A szemközti oldalon jóval kisebb az utasforgalom, mint ahogy a község északi részén is, ahol még jó állapotban van az esőbeálló építmény. Ennek ellenére tervezzük az északi buszmegálló utasvárójának cseréjét is, hogy egységes faluképet alakítsunk ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában