méltatlanná vált a mandátumához

2020.01.24. 07:00

Lemondásra szólították fel az ellenzéki képviselőt

Lemondásra szólította fel a Fidesz helyi elnökével közösen tartott sajtótájékoztatón a városstratégiai bizottság vezetője Czuth Zoltán Lászlót, a KÉVE képviselőjét.

Keszey Ágnes

Dósa Zsolt, a bizottság elnöke a tegnapi sajtótájékoztatón ismertette, hogy hivatalos tudomása szerint Czuth Zoltán önkormányzati képviselő saját parkolási bírsága ügyében képviselő és VSB alelnök aláírással levelezett a Vüz Kft. ügyvezetőjével.

– Úgy tűnt, hogy tisztségeit felhasználva nyomást próbál gyakorolni az önkormányzati cég vezetőjére, ami véleményem szerint méltatlan magatartás a képviselői tisztségéhez és a bizottsági alelnöki tisztségéhez is. Visszaélt a bizottság nevével és ez megtévesztő lehetett az ügyvezető számára – mondta el Dósa Zsolt.

Hozzátette, hogy a decemberi képviselő-testületi ülésen – ahol már szóba került az eset – Czuth Zoltán elmondta, hogy a levelezés tartalmából kiderül, hogy nem alelnökként levelezett, bár az aláírásnál valóban használta ezt a titulusát.

– Úgy gondolom, hogy Czuth Zoltán méltatlanná vált a képviselői mandátumához és felszólítom, hogy mondjon le. Az önkormányzat szmsz-e is kimondja, hogy a képviselő kötelezettsége olyan magatartás tanúsítása, amely méltóvá teszi a közéleti tevékenységre, a választók bizalmára – jelentette ki Dósa Zsolt.

Csótár András, a Fidesz helyi elnöke hozzátette, e minőségében és képviselőként is elhatárolódik Czuth Zoltán László viselkedésétől.

– Felszólítom képviselő urat, hogy haladéktalanul fejezze be ezt a viselkedését, fizesse be a 2000 forint bírságot, kövesse meg a parkolási cégünk vezetőit és ezzel zárja le végre ezt az ügyet.

Megkerestük az ügyben Czuth Zoltán Lászlót, aki jelezte: írásban küldi meg reagálását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában