Újévköszöntő fogadás

2020.01.11. 11:30

Erős város megteremtése, gazdaság-és turizmusfejlesztés, közösségépítés a cél Keszthelyen

„Polgármesteri munkám legfontosabb célkitűzése, hogy a városunkba vetett hitet visszaadjuk a keszthelyi emberek számára!” – mondta Nagy Bálint újévköszöntő fogadásán.

Keszey Ágnes

Vigh László, Balaicz Zoltán és Nagy Bálint az újévköszöntő fogadáson

A keszthelyi önkormányzat újévköszöntő fogadásának a Balaton Színház adott otthont, ahol a Keszthelyi Jazz Műhely muzsikája után Nagy Bálint polgármester mondott beszédet. Az új önkormányzati ciklus elején az idei év legfontosabb feladatát említette elsőként. Megfogalmazása szerint a cél az, hogy megtervezzék egy szilárd alapokon nyugvó, a keszthelyi emberekre támaszkodó, erős város alapjait, amire a következő évtizedekben maradandót tudnak majd építeni.

-Az egyik legégetőbb feladat az önkormányzati rendszerünk teljes felülvizsgálata és a hatékonyság érdekében történő strukturális átalakítása. Az elkövetkezendő hetek nagy feladat lesz egy stabil, mégis előremutató költségvetés megalkotása, amely – már ismerve számos, régóta tornyosuló és eddig meg nem oldott nehézséget – nem lesz könnyű feladat. Azonban már elhárítva korábbi akadályokat, ezzel is meg fogunk birkózni és összefogással ezt is sikerre fogjuk vinni.

Vigh László, Balaicz Zoltán és Nagy Bálint az újévköszöntő fogadáson
Nagy Bálint polgármester szólt az idei és az elkövetkezendő évek feladatairól
Nagy Bálint és dr. Horváth István keszthelyi rendőrkapitány
Balaicz Zoltán mondott pohárköszöntőt
A Keszthelyi Jazz Műhely zenélt

A polgármester beszédében a további prioritások között említette a város gazdaságának fejlesztését és munkahelyek teremtését. Elképzelése szerint mindezt közös térségi munkával: Hévíz – melyet a Hévíz-Balaton Airport üzemeltetőjeként is kiemelt – valamint Zalaegerszeg önkormányzatával szoros együttműködésben lehet elérni. A turisztikai fejlesztések szükségességét is említette, e területen a Balaton-parti szálláshelyek fejlesztését és a Festetics-örökség kiaknázását emelte ki. Szólt arról, hogy a környezetvédelem és fenntarthatóság is olyannyira kiemelt terület lesz, hogy külön felelőse lesz.

Beszédében azt is hangsúlyozta, hogy az új városvezetés számára kiemelten fontos az összetartozás és a közösség.

-Fontos időszak és jelentős fejlesztések előtt állunk, de úgy gondolom, hogy mindezek mellett sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni a jövőben a közösségépítésre. Nagyban számítok a fiatalok részvételére a közéletben. Ehhez az egyetemmel való szorosabb együttműködés, valamint az Ifjúsági Kerekasztal létrehozásával szeretnénk az idei évben jó alapot biztosítani. Emellett a fiatalok, a fiatal családok megbecsülését és támogatását célzó programokkal is készülünk már az idei évtől – részletezte Nagy Bálint. Beszédét azzal zárta, hogy Keszthely az ország egyik legszebb térségének középpontja, s kiváló lehetőségekkel rendelkezik.

Csak túl kell látni a rövidtávú egyéni, önző érdekeken, és valódi közösségi és térségi összefogással megvalósítani azt az álmot, amely mindannyiunk szívében ott van, amikor a szülővárosunkra gondolunk! Hát fogjunk össze és ragadjuk meg ezt a lehetőséget, hogy a keszthelyiek méltán lehessenek büszkék városunkra és annak jövőbeni célkitűzéseire!- zárta beszédét Nagy Bálint polgármester. Az újévi koccintás előtt Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere mondott pohárköszöntőt, aki szintén a városok közti együttműködés, a helyiekhez szólva a városhoz való kötődés, közös célok megvalósításáért való összefogás, s célok sikerességének fontosságát részletezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában