Erős nemzeti kötődés

2020.01.21. 07:00

Elismeréseket adtak át a lendvai ünnepségen

A magyar irodalom és képzőművészet nagyjainak jelenléte az itteni iskolai programokban, kiállításokon és rendezvényeken mind arról tanúskodik, hogy erősek a nemzeti gyökerek.

Gyuricza Ferenc

Két magyarországi szakmai vezető, Török Andrásné (jobbról a második) és a mellette ülő Schmidt István is díszoklevelet vehetett át

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Többek között erről beszélt a magyar kultúra napja tiszteletére rendezett ünnepségen Szilágyiné Bátorfi Edit, hazánk ljubljanai nagykövete. Mint mondta, ötéves szlovéniai szolgálata alatt meggyőződhetett arról, hogy él és lélegzik a magyar kultúra a Muravidéken, s önmagában már ez jelentős tény.

Két magyarországi szakmai vezető, Török Andrásné (jobbról a második) és a mellette ülő Schmidt István is díszoklevelet vehetett át Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A program folytatásaként került sor a szlovéniai magyarság legrangosabb elismeréseinek átadására. Zala György Kulturális Nívódíjat Setár Lucia énekes-gitáros előadóművész, a lendvai kéttannyelvű középiskola diákja és Kósa Ferenc, a dobronaki kéttan­nyelvű általános iskola tanára kapott, utóbbi ismeretterjesztő munkájáért. Életműdíjjal Szabó Ferencet, a völgyifalusi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület korábbi elnökét jutalmazták, míg a Muravidéken tevékenykedő magyarországi szakmai vezetők számára alapított elismerő díszoklevelet a népi hímzésvilág több évtizedes oktatásáért Török Andrásné vehette át, a muravidéki magyar versmondás felemeléséért pedig Schmidt István részesült elismerésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában