Nyelvtanulási Diákhitel

2020.01.05. 07:00

Alacsony kamatok és újabb kedvezmények

A kormány döntése alapján a Nyelvtanulási Diákhitelt felvevő édesanyák számára is kiterjeszti a gyermektámogatási kedvezményt a Diákhitel Központ.

ZH

Három vagy több gyermek esetén elengedik a Nyelvtanulási Diák- hitel teljes összegét

Fotó: Shutterstock

A 2020. január 1-jét követő második gyermek megszületése vagy örökbefogadása esetén az édesanya Nyelvtanulási Diákhitel tartozásának felét, a harmadik vagy további gyermek születése esetén pedig a teljes tartozást elengedik, tájékoztatta szerkesztőségünket a Diákhitel Központ. Amennyiben az édesanyának több diák­hitel-szerződése van (DH1, DH2 vagy nyelvtanulási diák­hitel), akkor a választása szerinti tartozást engedik el. A gyermekek születése esetén a fennálló tartozás elengedése a Diákhitel Központ által e célra rendszeresített nyomtatvány kitöltésével igényelhető.

Három vagy több gyermek esetén elengedik a Nyelvtanulási Diák-hitel teljes összegét
Fotó: Shutterstock

2018. január 1. óta a Diákhitel Központ több mint 3 milliárd forint értékben engedte el több ezer édesanya Diákhitel1- és Diákhitel2-tartozását a második és harmadik gyermek megszületését követően.

Mint a közleményből kiderül, a Diákhitel1 és a Nyelvtanulási Diákhitel kamata a következő fél évben is rekordalacsony, 1,99 százalék, míg a költségtérítéses hallgatók által igényelhető Diákhitel2 továbbra is kamatmentes. Ha a Nyelvtanulási Diákhitelt felvevő hallgató vagy volt diák a támogatott nyelvek egyikéből legalább B2-szintű (középfokú), komplex, államilag elismert nyelvvizsgát szerez, és ezt a nyelvvizsgabizonyítvány másolatának benyújtásával igazolja, úgy a bejelentés napjától hitele kamatmentessé válik a kormány kamattámogatásának köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában