Köszönetképpen az adományokért

2019.12.27. 07:00

Vaddisznópörkölttel és dödöllével készült a koraszülöttmentő alapítvány

Rendhagyó módon, ingyenes ételosztással zárult a Koraszülöttmentő és Gyermek-intenzív Alapítvány idei, karácsony előtti adománygyűjtő akciója.

Arany Gábor

Az alapítvány önkéntesei szolgálták ki a vásárba betérőket Fotó: Pezzetta Umberto

A megyeszékhelyen, a Dísz téri adventi vásárban ez évben hatodik alkalommal lehetett megtalálni az alapítvány pavilonját, ahol az akció zárásaként, afféle köszönetként a kapott támogatásokért 24-én délelőtt tíz órától vaddisznópörköltre és dödöllére várták az érdeklődőket, hangsúlyosan ingyen, ezért már felajánlást nem fogadtak el. Az alapanyagot, a termetes vaddisznót az alapítvány egyik aktivistája ejtette el, az elkészítés feladatát a Belga étterem vállalta magára. A forralt borral, teával kísért menü felszolgálásában az alapítvány önkéntesei jeleskedtek. Az akció kapcsán dr. Gárdos László, a megyei kórház csecsemő- és gyermekosztályának vezetője elmondta, hogy az idei adventi adománygyűjtésük célját elérték, a 300 ezer forintba kerülő speciális vérnyomásmérő beszerzéséhez a pénz összegyűlt. Mind-ezen túl komoly sikert értek el a sütivásárral, köszönhetően annak a vállalkozói felajánlásnak is, amelynek eredményeként Olaszországból 300 kézi gyártású kuglófot kaptak.

Az alapítvány önkéntesei szolgálták ki a vásárba betérőket Fotó: Pezzetta Umberto

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában