Ezúttal a saját örömükre

2019.12.02. 14:00

Páva- és népdalkörök találkoztak, daloltak és évet értékeltek

Általában másokat szórakoztatnak, ezúttal azonban saját örömükre szerveztek közös programot azok a páva- és népdalkörök, amelyek szombaton találkoztak a zalai településen. Az Énekeljünk együtt elnevezésű rendezvény a csesztregi pávakör kezdeményezésére jött létre, így a házigazda szerepkörét is ők vállalták fel.

Gyuricza Ferenc

A házigazda csesztregi pávakör Fotó: Gyuricza Ferenc

A község művelődési házában megtartott találkozón hét művészeti csoport vett részt, a csesztregi pávakör mellett az ugyancsak helyi Korhatártalanok Klubja énekkara, a csatári népdalkör, a zalaszentgróti Aranypatkó Dalkör, az andráshidai Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület népdalköre, valamint két muravidéki csoport, a hármasmalmi és a kapcai népdalkör. Az együttesek tagjait Czupi Magdolna alpolgármester köszöntötte.

A házigazda csesztregi pávakör Fotó: Gyuricza Ferenc

Műsort is adtak a résztvevők, minden csoport egy dalcsokrot énekelt, de fellépett a helyi Kerkai Jenő Általános Iskola négy diákja is, aki egy lendvai népdaléneklési versenyen arany minősítést kapott.

– Számunkra az év fellépésekkel teli, bennünket azért hívnak, hogy szórakoztassuk a közönséget – mondta Molnár Ferencné, a csesztregi pávakör művészeti vezetője. – Ezért minden év végén tartunk egy záróprogramot, ahol értékeljük

az adott esztendőt, s egy kicsit a magunk örömére töltjük el az időt. Úgy döntöttünk, hogy ezt az évzárót kibővítjük, s meghívjuk azokat a csoportokat, akikkel szorosabb a kapcsolatunk. Év közben is többször találkozunk, de akkor nincs lehetőség a beszélgetésre, a baráti kapcsolatok erősítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában