Békés együttélés

2019.12.16. 10:00

Karácsonyi műsort szervezett a Szepetneki Roma Nemzetiségi Önkormányzat

A Szepetneki Roma Nemzetiségi Önkormányzat szombaton a Királyi Pál ÁMK tornatermében gyerekek és felnőttek részvételével karácsonyi műsort szervezett a település lakóinak.

Benedek Bálint

A településen hagyomány, hogy advent idején karácsonyi műsort szerveznek a lakóknak. Balogh Evelin, a helyi roma nemzetiségi önkormányzat megválasztott fiatal, agilis elnöke azonban most újfajta ünnepséggel szólította meg a nem roma lakosságot. Szerinte itt az ideje, hogy a faluban élő több mint százfős cigány közösség megmutassa kulturális sokszínűségét és értékeit.

A gyerekek, szülők és nagyszülők közösen adtak műsort Fotó: SZA

– Az est fogadtatása kitűnő volt, a települési önkormányzat nyitott az elképzeléseinkre – folytatta Balogh Evelin. – A további terveink között szerepel egy tanoda létrehozása, amely a roma gyermekek felzárkózásában segítene, és szeretnénk egy kórust alapítani.

Az új vezető aktivitását nagyra értékelte az eseményen részt vevő Teleki László, a Nagykanizsai Nemzetiségi Roma Önkormányzat elnöke. Szerinte óriási társadalmi fejlődésen ment keresztül a település, a romák eseményére mindenki kíváncsi volt. A korábbi előítéletek eltűntek és mindannyian rájöttek, hogy a békés együttélés szabályainak betartásával nagy dolgokra képesek. Ennek jó példája volt az adventi műsor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában