27. Gellért Sándor vers- és prózamondó verseny

2019.12.23. 11:00

Érmek helyett most élményeket szereztek a kanizsai versmondók

A Hevesi Sándor Versmondó Kör tagjai oklevelekkel gazdagodva tértek haza az erdélyi Szatmár megyei Miko­lá­ban megrendezett 27. Gellért Sándor vers- és prózamondó versenyről.

Benedek Bálint

Nándori Noémi, Horváth István, Schmidt István, Vajda Rita és Kánya Antalné Fotó: BB

Idén először hazakerült a verseny Mikolába, a névadó Gellért Sándor költő, műfordító, prózaíró, nyelvész, magyartanár községébe, ahol közel 30 évig tanított. A viadal célja a népköl­té­szet és az egyetemes magyar irodalom népszerűsítése, különös tekintettel a Magyarország határain kívüli magyar irodalomra, anyanyelvünk ápolására, s törekszik a tiszta szép magyar beszéd iránti igény felébresztésére is. Ezért az indulók az egyetemes magyar irodalomból, illetve az anyaország határain kívüli irodalomból és népköltészetből vett alkotásokkal neveztek.

Nándori Noémi, Horváth István, Schmidt István, Vajda Rita és Kánya Antalné Fotó: BB

A kanizsai versmondók a kezdetektől szerepelnek a viadalon, s rendszerint kitűnő eredményeket szereztek. A Schmidt István rendező vezette kör tagjai ezúttal ugyan lecsúsztak a dobogóról, de így is elégedettek az eredményekkel, hiszen tehetségeik megmutathatták tudásukat. A legjobban Horváth István Radnóti-díjas versmondó szerepelt, aki a negyedik helye mellé dicséretben és különdíjakban is részesült. Szintén értékes elismerést vehetett át Nándori Noémi, Vajda Rita és Kánya Antalné. A munkát gőzerővel folytatják, legközelebb tavasszal szerepelnek versmondó versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában