A legjobb matekosok

2019.12.18. 07:00

A megyei tudáspróba díjait a Zrínyi-gimnáziumban adták át

Kedden tartották a Zrínyi-gimnáziumban az általános iskola 3-8. évfolyama számára szervezett megyei matematikaverseny díjátadóját.

Magyar Hajnalka

Elöl balról Molnár Csenge, Porgányi Emma és Goldfinger Blanka, mögöttük Dancsák Dénes, Patard Máté Mathieu és Németh Lukács Fotó: Pezzetta Umberto

A felmenő rendszerű tudáspróbát a kecskeméti Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány indította el, csúcspontja pedig a Nemzetközi Magyar Matematikaverseny, aminek döntője 2020. májusában zajlik a szlovákiai Komárnóban. A versenybe az ország 12 megyéje kapcsolódott be, 276 iskola közel 5 ezer tanulóját érintve. Zalából 411 diák vett részt, közülük 81-en gimnáziumi osztályokból neveztek. Az első fordulót az iskolák maguk szervezték, a második körre továbbjutó 152 tanuló pedig Keszthelyen, Nagykanizsán és Zalaegerszegen versenyzett – tudtuk meg Novákné Bosits Csillától, a Zrínyi-gimnázium matematika tanárától, aki két kolléganőjével, Benke Barbarával és Kulcsárné Jordán Ildikóval koordinálta a megyei fordulót és javította a dolgozatokat.

Elöl balról Molnár Csenge, Porgányi Emma és Goldfinger Blanka, mögöttük Dancsák Dénes, Patard Máté Mathieu és Németh Lukács Fotó: Pezzetta Umberto

A tegnapi eredményhirdetésen – amire a legeredményesebb 49 tanulót hívták meg – elsőként dr. Vadvári Tibor alpolgármester köszöntötte a diákokat és felkészítőiket, gratulálva nekik az elért eredményekhez. A helyezetteknek Horváth Attila, a házigazda gimnázium igazgatója adta át a díjakat. Jutalmazták a legeredményesebb felkészítő tanárokat is, ők: Baloghné Gulyás Györgyi, Enyingi Józsefné, Erdős Gábor, Fonyó Éva, Kovács Éva, Marusáné Czár Mária és Zsovár Anita. A nemzetközi döntőbe a hat legjobb diák jutott tovább: Dancsák Dénes (Nagykanizsa, Batthyány-gimnázium), Goldfinger Blanka (Zalaegerszeg, Zrínyi-gimnázium), Molnár Csenge (Nk. Batthyány), Németh Lukács (Keszthely, Ranolder-iskola), Patard Máté Mathieu (Nk. Batthyány) és Porgányi Emma (Nk. Batthyány).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában