Szép Zalában születtem

2019.11.26. 16:00

Zalai népdalok csendültek fel Keszthelyen

Zalaszentbalázs és Lendva után szombaton Keszthelyen rendezték meg a Szép Zalában születtem megyei népdaléneklési verseny területi fordulóját, a negyedik válogatónak pedig majd november 30-án Zalaegerszeg ad otthont.

Keszey Ágnes

Az egyik fellépő a Csány-Szendrey iskola Csipkebogyó énekegyüttese – ők is továbbjutottak a megyei döntőre

A keszthelyi fordulóra 9 település 12 intézményéből érkeztek diákok. A rendezvénynek a Csány-Szendrey iskola adott otthont, a résztvevőket Dósa Zsolt iskolaigazgató köszöntötte. A Szép Zalában születtem népdaléneklési versennyel id. Horváth Károly és Vajda József, zalai népdalkutatók munkássága előtt tisztelegnek. A cél a tehetséggondozás, a néphagyományok megismertetése, őrzése, továbbadása.

A fordulón több mint háromszázan léptek fel: 85 szóló énekes és közel 60 együttes dalolt.

Az egyik fellépő a Csány-Szendrey iskola Csipkebogyó énekegyüttese – ők is továbbjutottak a megyei döntőre

-A népzene napjainkban is összetartó érték. Zenei anyanyelvünk lélekben összekapcsol emberi közösségeket határokon innen és túl- emelte ki Csordásné Fülöp Edit, a találkozó szervezője. A Maczkó Mária népdalénekes vezette zsűri minősítő okleveleket ítélt az énekeseknek. Az arany minősítést elért dalosok jutottak tovább az áprilisi megyei döntőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában