Jelölt

2019.11.05. 14:08

Zala Megyei Prima Díj 2019 – Bemutatjuk Schreiner Jenőt

Schreiner Jenő, a Harangláb Népzenei Együttes vezetője Zalaszabaron, 1954-ben született, a nagykanizsai dr. Mező Ferenc Gimnáziumban érettségizett, majd a Bánki Donát Gépipari Műszaki Főiskolán 1977-ben gépészmérnök lett.

Schreiner Jenő

Fotó: © Katona Tibor

A zene számára a kisgyermekkorban kezdődött. Édesapja a szülőfaluban egy parasztbandában zenélt, ahol nagybátyja volt a prímás. A középiskola alatt járt zeneiskolába, játszott a kanizsai szimfonikus zenekarban tanáraival, otthon pedig, a szabari zenekarral száz lakodalmat muzsikált végig.

Schreiner Jenő

Az igazi népzenei pálya Zalaegerszegen 1980-tól kezdődött. Prímás lett a KISZÖV Táncegyüttesben, és döntő fontosságúnak érzi, hogy egy győri népzenei kurzus közben hallotta a Téka zenekart. 1985-től a Zalai Táncegyüttes prímása volt, amelynek zenekara felvette a Harangláb nevet, és később önállósodott. Az együttes 1980-ban, majd személyesen is megkapta Zalaegerszegért Díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában