Az est zárásaként Mága Zoltán és zenekara adott koncertet

2019.11.19. 07:00

Prima-díjasok Zalából – Megyénkben tizennegyedszer rendezték meg a gálát

Vasárnap este a Hevesi Sándor Színházban rendezte meg a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) zalai szervezete a 14. területi Prima-díj átadó ünnepséget.

Arany Horváth Zsuzsa

A Prima-díjasok és az elismerések átadói: Doucha Ferenc, Bence Lajos, Vigh László, Schreiner Jenő képviseletében Schreiner Ágnes, Balaicz Zoltán, Bedi Bence, Balogh László, Mocnek Mária, Vaski János és Szekeres Szabolcs

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A Prima Primissima díjat Demján Sándor alapította, az elismerés a kultúra, a művészet, a tudomány és a média kiemelkedő teljesítményeit honorálja. Ennek mintájára hozták létre zalai vállalkozók a megyében élő jeles személyiségek számára a Zalai Prima-díjat.

A gálát a házigazda intézmény igazgatója, Besenczi Árpád nyitotta meg Ady Endre A tűz csiholója című versével, majd Doucha Ferenc, a VOSZ zalai elnöke szólt a páratlan teljesítmények elismeréséről. Azután Vigh László ország­gy­űlési képviselő hívta fel a figyelmet a példaadás fontosságára, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere pedig a díjátadásban évente váltakozva partner Nagykanizsa új polgármesterét, Balogh Lászlót köszöntve szólt a két város együttműködéséről, s arról, hogy a nap a sikeres, adakozó vállalkozók ünnepe is. Elmondta: a zalai vállalkozók klubja – melynek 2010-es alapítása Pálfi Lászlónak köszönhető – értékes segítséget nyújt a városfejlesztési elképzelések kimunkálásában.

A Prima-díjasok és az elismerések átadói: Doucha Ferenc, Bence Lajos, Vigh László, Schreiner Jenő képviseletében Schreiner Ágnes, Balaicz Zoltán, Bedi Bence, Balogh László, Mocnek Mária, Vaski János és Szekeres Szabolcs Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Az év vállalkozója díjak átadása következett, amit hét cég érdemelt ki: a kanizsai, hegesztéstechnikával foglalkozó Két Gál Bt. (később veszik át), Kiss József, a kanizsai Kaszinó Étterem vezetője, az autógumikkal foglalkozó Maraton Kft. nevében Spollár István, a kanizsai Soós Nóra Katalin kozmetikus, a bagodi Göcsej Ép-ker Építőipari Kft. nevében Botár Attila, a nyílászárókat forgalmazó Trió Egerszeg Kft. vezetője, Simon Péter és a biztonságtechnikai cég vezetője, Verger József.

A zalai Prima-díjak átadási ünnepségén a tíz jelöltet hagyományosan kisfilm mutatta be a közönségnek, a vetítések között pedig Bot Gábor és Debrei Zsuzsanna műsora emelte a rendezvény fényét.

Az idei jelölteket az alábbi sorrendben ismerhettük meg: Bence Lajos, a muravidéki magyar nyelvű irodalom József Attila-díjas alkotója, Nagy Ferenc Franci, a Hevesi Sándor Színház szervezési osztályának vezetője, Buday Mihály festőművész, dr. Fliszár Mária, a nagykanizsai kórház osztályvezető főorvosa, Gaál Zoltán vegyészmérnök, egyetemi oktató, Soós Zoltán építész, Kovácsné Mikola Mária, a nagykanizsai kulturális központ vezetője, Ladola József, a kanizsai televízió és a Helikon Rádió munkatársa, Schreiner Jenő népzenész, a Harangláb Együttes vezetője és a ZTE labdarúgócsapata kapott a jelöléssel járó elismerést és értékes jutalmat a vállalkozókból alakult kuratórium döntése alapján.

A közönségdíjat a lapunk internetes oldalán (zaol.hu) zajlott szavazás alapján lehetett elnyerni. Idén az olvasóink 1829 voksot adtak le, ebből 1202-t dr. Fliszár Mária főorvos kapott. A második legtöbb szavazatot Nagy Ferenc Franci tudhatja magáénak, s mivel utóbbi jelöltre egyéb fórumokon is nagyon sok támogató ajánlás érkezett, ő is közönségdíjban részesült.

Dr. Fliszár Máriának a közönségdíjat Horváth A. Attila adta át
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A két díjat lapunk főszerkesztője, Horváth A. Attila és a VOSZ Zala megyei szervezete társelnöke, Vaski János nyújtotta át. A szavazók közül kisorsolt nyertes, Belasics Kata jutalma egy értékes festmény volt.

Nagy Ferenc Franci (jobbról) Balaicz Zoltán zalaegerszegi és Balogh László nagykanizsai polgármestertől vette át a különdíjat Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A gratulálók között szólt a megjelentekhez Lits József, a VOSZ Ellenőrző Bizottságának elnöke is. Különdíjat kapott Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság zalai kirendeltségének vezetője (ő nem tudott jelen lenni). Glázer Tamástól, a VOSZ EB-tagjától, Doucha Ferenctől, Balaicz Zoltántól, Balogh Lászlótól Nagy Ferenc Franci és dr. Fliszár Mária vehette át a különdíjakat.

Színpadon Mága Zoltán és zenekara
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A Primák Kincsem ló szobrát és 1-1 millió forintot kaptak. Az idei legjobbnak Bence Lajost, Schreiner Jenőt (távollétében lánya, Ágnes vette át az elismerést) és a ZTE FC csapatát választották a mecenatúrában példát adó zalai vállalkozók.

A díjeső után Vaski János társelnök meghatott szavakkal mondott köszönetet mindenkinek, aki a rendezvény sikerében közreműködött, s egyben el is köszönt: 14 év után átadja a Zalai Prima-díj programot. Doucha Ferenc szintén a köszönet és az elismerés tolmácsolásáért kért szót, majd az est háziasszonya, Frauenhoffer Márta felkonferálta a Prima Primissima díjas Mága Zoltán hegedűművész és zenekara koncertjét. Fergeteges műsorukban Brahms, Bach, Sosztakovics, Liszt műveket szólaltattak meg, s a Kossuth-nóta után a Radetzky indulóval zárták az emlékezetes estét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában