csatlakoztak a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszerhez

2019.11.22. 16:00

Pályázatról döntöttek a soron kívüli ülésen Lentiben

Nemrég soron kívüli ülésen egyebek mellett döntött a képviselő-testület vis maior pályázat benyújtásáról is.

Korosa Titanilla

Még ez év október elején a szélsőséges időjárás következtében Lentihegyen, a Harangláb úton a padka erősen fellazult, a hirtelen lehullott nagy mennyiségű intenzív csapadék a mészkő burkolatot több helyen kimosta, a közút menti vízelvezető árkokat hordalékkal töltötte fel. Az út balesetveszélyessé vált, helyreállítása szükséges. A csapadék Lentihegyen, a Csibodai út mészkő burkolatú szakaszában szintén kárt tett, az érintett útszakasz jelentős része csak nehezen járható, ezért szükségessé vált a burkolat rendbetétele. Az érintett útszakaszokon a fenti munkálatok elvégzésére és a biztonságos közlekedés feltételeinek biztosítására vis maior pályázatot nyújtott be a város önkormányzata mintegy 1,3 millió forint értékben, melyhez 30 százalékos önerő biztosítása szükséges.

A lenti önkormányzat is csatlakozott a felsőoktatásban tanuló, hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjrendszer 2020-as fordulójához.

A szociális ösztöndíjrendszer az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok számára is elérhetővé kívánja tenni a felsőfokú oktatásban való részvételt. A támogatások egy része állami, másik része önkormányzati forrásokból származik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában