Egykor a legnagyobb volt

2019.11.27. 08:00

Negyven éve nyílt meg a Csillag közi óvoda Zalaegerszegen

Egykor a megyeszékhely legnagyobb óvodája volt, kerítésénél szinte véget ért a város, ám ma már a lakótelep képébe belesimuló legrégebbi épületek egyike a Csillag közi óvoda, ahol kedden ünnepelték az intézmény megnyitásának 40. évfordulóját.

Arany Gábor

Műsort adtak a gyerekek az ünnepségen Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Fotó: © Katona Tibor

Azóta dolgozik itt az óvodát 2006 óta vezető Kemendi Györgyné is, aki a soproni óvónőképző frissen végzett diplomásaként harmadmagával választotta munkahelyének a Csillag közit, és a tizenhét dolgozó közé négy frissen érettségizett óvónő is bekerült. Az induláskor a dolgozók átlagéletkora nem érte el a harminc évet.

Műsort adtak a gyerekek az ünnepségen Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A kollektíva összekovácsolásában elévülhetetlen érdemeket szerzett az első vezető, Gáspár Endréné, emelte ki tegnap a jubileumi rendezvény előtti percekben Kemendi Györgyné, amikor a négy évtizedről faggattuk. A hivatalosan 200 fős intézmény eleinte 320 gyermeket fogadott 8 csoportban, s voltak évek, amikor busszal vitték az apróságokat a Gasparich utcai óvodába, mert nem fértek el a Csillag köziben. Az idő múlásával a gyereklétszám megcsappant, jelenleg 220 gyermeket nevelnek.

Az intézmény 2009-ben a Virágos Magyarország pályázaton különdíjban részesült, a következő évben Zalaegerszegért díjat kapott. Az ünnepségen Balaicz Zoltán polgármester arról szólt, hogy anno a megyeszékhely rohamos bővülése hívta életre az intézményt, amely a mai napig igen népszerű a szülők, gyermekek körében. Ezt mutatja, hogy jelenleg is teljes kihasználtsággal működik az óvoda, amely nyolc évvel ezelőtt teljes felújításon esett át, három éve pedig többfunkciós sportpályával gazdagodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában