soron kívüli ülés

2019.11.09. 07:00

Lomtalanításról is döntött a zalalövői önkormányzat

Öt orvosi praxis, három zalalövői, egy salomvári és egy pókaszepetki közös összefogásával nyújtanak be prevenciós egészségügyi pályázatot a Három generációval az egészségért elnevezésű projektre az érintett települések – többek között erről is döntött csütörtök esti soron kívüli ülésén a város önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

A képviselő-testületet azért kellett összehívni, mert sürgős döntések meghozatala előtt állt az önkormányzat. Ilyen volt a téli hóeltakarítás és síkosságmentesítés ügye. Előbbit tekintve egy helyi szolgáltatóval állapodott meg a város, és mint az a téma kapcsán elhangzott: a korábbi évekhez képest megnyugtató időben, még a tél beállta előtt. Alternatívaként felvetődött az is, hogy az önkormányzat vásároljon hóeltakarításra alkalmas munkagépet, az erről szóló döntést 2020-ra halasztották. A képviselők azt is támogatták, hogy a 2019-es lomtalanítást más minőségben, az elmúlt évinél magasabb szintű szolgáltatásként rendelik meg, azaz a felgyülemlett kommunális hulladékot nem kijelölt gyűjtőpontokra kell elvinniük a városban élőknek, hanem házhoz mennek érte a szolgáltató cég munkatársai. A lomtalanítás idő­pontjáról szórólapokon értesítik a lakosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában