Véradókat díjaztak

2019.11.17. 13:40

Fél évszázados jubileumot ünnepel a Vöröskereszt alsópáhoki szervezete

Véradókat is díjaztak a Vöröskereszt alsópáhoki szervezete ötven éves fennállása alkalmából rendezett ünnepségen.

Keszey Ágnes

A Véradó családok kitüntetéssel is többeket elismertek

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

A rendezvényen Czigány Sándor polgármester mondott köszöntőt, melyben felidézte: az alsópáhoki alapszervezet a Magyar Vöröskereszt Csillagrendje kitüntetést kapta meg a közelmúltban. Az alsópáhoki Vöröskereszt titkára, Kiss Józsefné – aki a kezdetektől összefogja a munkát – a Magyar Vöröskereszt Érdemrend Gyémánt Emlékérem kitüntetésben részesült.

A Véradó családok kitüntetéssel is többeket elismertek
Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap
Czigány Sándor és Kiss Józsefné az ünnepségen
Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

A szombati jubileumi ünnepségen adták át azoknak a fiataloknak -Kocsmár Viviennek, Mátyás Norbertnek és Lakesz Bencének – a Kis Példaképeink ösztöndíjpályázat díját, akik sokat tettek a település közösségi és kulturális életében. 31 többszörös véradót díjaztak, a legtöbbször: száz alkalommal Zrubecz Csaba nyújtotta karját másokat segítve. Hat családot jutalmaztak, ahol többen donorok, s hat aranykorút ismertek el Örökös véradóként, akik -míg be nem töltötték a korhatárt, míg lehet vért adni -ezt rendszeresen megtették. Köszöntőt mondott dr. Baracskai Józsefné, a Vöröskereszt Zala megyei igazgatója, Németh Ágnes elnök és dr. Molnár Gábor, a helyi szervezet vezetője. Az elmúlt 50 évet Kiss Józsefné, összegezte.

Czigány Sándor, Kiss Józsefné és az örökös véradók Horváth Lajosné, Remete Géza, Kelemen László, Györgyfalvai János, Lázár László Miklós, Gyulavics Imre Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap
Dr. Nemesvári Márta, a Vöröskereszt országos vezetőségének képviselője adta át a százszoros véradó Zrubecz Csabának az elismerést Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

- A Vöröskeresztes munka nagyon szép feladat. Munkánk az emberek segítése, a véradásszervezés, ruhagyűjtés, a gyerekre figyelés az idősek megbecsülése. Ismernek minket a faluban, tudják, hogy kinek kell szólni, ha valami baj van -emelte ki. -emelte ki. Hozzátette, hogy mindezek révén is a falu Humanitárius település címmel büszkélkedhet.

Helyi csoportok műsora is színesítette az ünnepséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában