Pillantás egy hotel kulisszái mögé

2019.11.20. 09:00

Először rendezték meg a középiskolásoknak és egyetemistáknak szóló viadalt

Első alkalommal rendezték meg kedden a Hotel Karos Spaban a PENturismo ötletversenyt: a részt vevő fiatalok átélhették, milyen egy hotelt vezetni, napi problémákat megoldani.

Horváth-Balogh Attila

Jobbra dr. Tóth-Kaszás Nikoletta és Galambos Péter, mellettük a PEN nagykanizsai csapatának tagjai

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A középiskolások és egyetemisták részvételével zajló ötletversenyt hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusz Alkalmazott Gazdálkodástani Intézete, a Zalakarosi Fürdő Zrt., a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Hotel Karos Spa.

Jobbra dr. Tóth-Kaszás Nikoletta és Galambos Péter, mellettük a PEN nagykanizsai csapatának tagjai Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Célunk felhívni a fiatalok figyelmét erre az iparágra, hogy találkozhassanak a szakma szépségeivel és nehézségeivel – tudtuk meg dr. Tóth-Kaszás Nikoletta kampuszigazgatótól. – Gyakorlat­orientált feladatokat dolgoztunk ki, melyek segítségével szállodát vezető menedzsment tagjainak a bőrébe bújhattak. A megmérettetésre 15 (8 középiskolás, 7 egyetemista) csapat érkezett szerte a megyéből, sőt, Dunaújvárosból is.

Galambos Péter, a házigazda hotel vezérigazgató-helyettese elmondta: a fiataloknak többek közt olyan feladatokkal kellett megbirkózniuk, mint a vendégpanaszok kezelése, váratlan helyzetek elhárítása, vagy a különleges kérések teljesítése – mert bizony, ilyen is előfordul. Példaként említette, amikor egy férfi új autót vásárolt a feleségének, amivel a hotel parkolójában lepte meg. Néha ilyesmihez is biztosítani kell a megfelelő körülményeket egy szállodában…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában