Egyensúlyjavító torna

2019.11.14. 12:00

Egészségnapot tartottak a látássérülteknek Zalaegerszegen

Tegnap a Látásfogyatékosok Zalaegerszegi Kistérségi Egyesülete szervezésében a Keresztury VMK-ban tartotta egészségnapját a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete.

Fincza Zsuzsa

Dr. Batka Gábor gyógyszerész előadása után válaszolt az érdeklődők kérdéseire Fotó: Fincza Zsuzsa

A megjelenteket a vendéglátók nevében Jelenics Ferenc elnök és Choma Balázs megyei elnökhelyettes köszöntötte. Szót kért Balaicz Zoltán, a megyeszékhely polgármestere is, aki megköszönte a civil szervezetek példaértékű munkáját, amellyel sikeresen képviselik a tagságuk érdekeit, s törekvésüket, hogy kivegyék részüket a város életéből.

Dr. Batka Gábor gyógyszerész előadása után válaszolt az érdeklődők
kérdéseire Fotó: Fincza Zsuzsa

A rendezvényen a látássérültek hagyományosan a legaktuálisabb egészségügyi témákban hallgathattak előadásokat.

Dr. Batka Gábor, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház központi gyógyszertárának osztályvezetője betekintést engedett a gyógyszerkutatás rejtelmeibe, szólt a legújabb eredményekről, s az őszi-téli megfázásos megbetegedések megelőzésére és átvészelésére, a vitaminok használatára adott tanácsokat.

Tóth Izabella, a PTE zalaegerszegi egészségtudományi karának IV. éves gyógytornászhallgatója már jó ismerőse a látásfogyatékos közösségnek, hiszen a tavalyi ígéretéhez híven felmérte a jelentkezők egyensúlytartással kapcsolatos képességeit, s 9 héten át tartó tornasorozattal a mért értékeket 25 százalékkel sikerült javítania. A leendő gyógytornász előadásában e mozgás fontosságára hívta fel a figyelmet, s bejelentette, hogy a látásfogyatékosoknak idén is lehetőséget biztosít az egyensúlyjavító torna folytatására.

Dr. Fatalin Krisztina szemész adjunktus a látást érintő betegségekről, azok megelőzéséről, és a legújabb gyógyítási módokról tájékoztatta az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában