Testi és lelki egészség

2019.11.06. 15:00

Egészségnap a kanizsai Voke Kodály Zoltán Művelődési Házban

Egészség- és életmódnapot tartottak kedden a Voke Kodály Zoltán Művelődési Házban.

Szabó Zsófia

Czakó Lászlóné, a Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Nagykanizsai Egyesületének tagja tornával mozgatta meg a vendégeket Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Az intézmény és a Kultúrával Kanizsáért Egyesület immár hagyományos rendezvényén a testi és a lelki egészség megóvása került a középpontba, előadások, egészségügyi mérések, ételkóstolók révén.

Kámánné Szép Terézia, a VOKE művelődési ház vezetője hangsúlyozta: az egészség megőrzésének egyik alappillére a prevenció.

– Legfontosabb, hogy tisztában legyünk az egészségügyi állapotunkkal. Nem szabad elhanyagolnunk az egészségünket, mivel ez az egyik legfőbb kincsünk – mondta Kámánné Szép Terézia.

Czakó Lászlóné, a Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Nagykanizsai Egyesületének tagja tornával mozgatta meg a vendégeket Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Az egészségnap idén is népes, mintegy százfős vendégsereget vonzott. Béres János, a Vasutas Nyugdíjas Ultiklub vezetője szerint időskorban is mindent meg kell tenni a fittség megőrzéséért.

– Sok mozgás, minőségi, házi alapanyagokból készült ételek sokat segítenek – vélekedett, egyetértésben a Vasutas Kert- és Természetbarát Klub hölgyeivel, akik a konyhában szorgoskodtak. Birssajttal, házi kenyérrel, tökmagolajos krémmel, házi lekvárral és gyógyteák sokaságával kedveskedett a csapat a vendégeknek.

– Nem lehet összehasonlítani a bolti termékekkel a háztáji ételeket – jegyezte meg a klub nevében Halasiné Sziva Marianna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában