Az épületrész berendezését, bútorozását segítették a vállalkozók

2019.11.28. 11:30

Adomány a Zala Megyei Szent Rafael Kórház onkológiai osztályának

Ebben az évben 6 millió forint értékű adomány érkezett a Zala Megyei Szent Rafael Kórház onkológiai osztályára, a gyűjtést a Budapesti Gazdasági Egyetem Zalaegerszegi Gazdálkodási Kara és a Magyar Közgazdasági Társaság zalai szervezete nevében dr. Csanádi Ágnes docens, az egyetemi kar tanszékvezető tanára koordinálta.

Arany Horváth Zsuzsa

Dr. Csanádi Ágnes, dr. Gubán Miklós, dr. Máhr Károly és Kámán János az adomány összegét jelző táblával Fotó: Pezzetta Umberto

Az onkológiai osztály idén márciusban költözhetett Pózváról a kórház központjába. A kialakított épületrész berendezéseihez, bútoraihoz, a betegek kórházi tartózkodását komfortosabbá tévő televíziókhoz adott támogatást a zalai vállalkozók köre. A pénzbeli adományt, 1,5 millió forintot tegnap nyújtották át az osztályt vezető főorvosnak, dr. Máhr Károlynak. A ceremónián részt vettek az adományozók képviselői és Bali Zoltán alpolgármester.

Dr. Csanádi Ágnes, dr. Gubán Miklós, dr. Máhr Károly és Kámán János az adomány összegét jelző táblával Fotó: Pezzetta Umberto

Dr. Csanádi Ágnes elmondta, értékes segítséget kapott az alpolgármestertől az év folyamán zajlott gyűjtési akcióban, a város gazdálkodói szervezetei is hozzájárultak az onkológiai osztály támogatásához. Összesen 14 gazdálkodó szervezet juttatott pénzadományt az onkológiai osztály mellett működő „Akarattal és Hittel” alapítványnak a színvonalas gyógyító munkához. Két vendéglátó vállalkozás (Zalaco és Belga Söröző) az átadási események szervezésében vett részt. Az átadáson Bali Zoltán és dr. Gubán Miklós, a BGE GKZ dékánja is szólt az önzetlen segítés fontosságáról. Az egyetemi kar a hallgatóit is arra ösztönzi, hogy kilépve a munkahelyekre, a társadalmi felelősségvállalás elkötelezettjei legyenek.

Korábban a betegváró kapott bútorokat, a kórtermek tévéket, a most célba jutott adományból további berendezések vásárlását tervezi az osztály. Dr. Máhr Károly osztályvezető főorvos a köszönő szavak mellett lapunknak elmondta, a szakmai konzultációknak helyet adó tárgyaló felszerelése mellett a nővérek továbbképzésére is szeretnének fordítani az összegből, hiszen az onkológia folyamatosan fejlődő gyógyítási ágazat, az új eljárások, gyógyszerek megismerése, alkalmazása a zalai betegek gyógyulását szolgálja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában