ünnepség

2019.11.15. 07:00

A Szociális munka napja Letenyén: Szebbé varázsolják a hétköznapokat

A Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet díjátadó ünnepséget tartott tegnap a szociális munka napja alkalmából a Fáklya Művelődési Központban.

Benedek Bálint

Pozonec-Csoma Veronika az elismerést Bánhidy Vajktól vette át a letenyei ünnepségen Fotó: Szakony Attila

Az ünnepségen a szociális szférában dolgozók mellett a helyi és több környékbeli polgármester is megjelent. A jelenlévőket Bánhidy Vajk, a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet igazgatója köszöntötte. Elmondta: igazán kivételes emberek a szociális területen dolgozók, hiszen mindegyikük segítséget nyújt az elesetteknek, igyekszik a tőle telhető legtöbbet adni számukra. – A mai világ felgyorsult, rengeteg okoskütyü segíti az életünket, azonban ez a változás olyan mértékű, melyre az emberiség nincs felkészülve – fogalmazott az igazgató.

 

– Ezt az emberi kapcsolataink minőségének fejlődése nem követte, sőt olyan társadalmi átalakulás zajlik, melyben a fiatal generáció vagy nem tud, vagy nem akar foglalkozni az idősebbekkel. Az ő szüleikkel, nagyszüleikkel törődnek a szociális téren dolgozók, akik nagy odaadással és hittel tevékenykednek értük, hogy szebbé varázsolják a mindennapjaikat. Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke kiemelte: nehéz hivatás a szociális munka, nemcsak nagy szakértelmet, kíván, de hatalmas áldozatvállalást, emberséget és őszinte együttérzést is. A rendezvényen „Az év szociális dolgozója” díjat vehetett át a lenti Pozonec-Csoma Veronika, a Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában