megszépült a 1848-as emlékmű

2019.10.07. 16:00

Zalamerenye lakói együtt virágosítottak

A falu apraja-nagyja összegyűlt szombaton az 1848-as emlékmű környezetének szépítésére. A polgármester, a polgárőrök és egy helyi civil egyesület tagjai virágokkal ültették be a Turul-szobor környékét.

Benedek Bálint

Ódor László és Bácsai Attiláné, valamint a falu lakói dolgoztak a Turul-szobor körüli terület parkosításán Fotó: Szakony Attila

Az idén március 15-én felavatott műalkotás környezetét tették rendbe a település lakói. A környezet szépítéséért sokan összefogtak, a helyi Zöld Folt Innovatív Megoldások a Vidékért Egyesület 150 ezer forint értékben vásárolt különféle növényeket és virágládákat. Az örökzöldek mellett 200 tő árvácskát ültettek el, emellett új virágágyások létesültek, és az egész területet füvesítették.

Ódor László polgármester az összefogás jelentőségéről beszélt az esemény kapcsán, hangsúlyozta: az ilyen közösségi munkához kizárólag pozitív érzelmek társulnak.

Ódor László és Bácsai Attiláné, valamint a falu lakói dolgoztak a
Turul-szobor körüli terület parkosításán Fotó: Szakony Attila

– Örömünkre szolgál, hogy a 172 főt számláló településen a mai világban is példát tudunk mutatni, egy jó ügyért dolgoztunk együtt. Segítettek az idősek, a középkorúak és a gyerekek is. Szerencsére mindenki magáénak érezte a feladatot.

Az öt éve működő, környezetvédelemért dolgozó egyesület lelkes tagja, Bácsai Attiláné szívügyének tekinti, hogy a falu lakóival együtt tegyen Zalamerenyéért. Szerinte ez lenne minden közösség feladata, hiszen az együtt elvégzett munka gyümölcse mindig édesebb. Kiemelte a gyerekek részvételét, környezetvédelmi szemléletük formálódását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában