Könyvekkel a természetért

2019.10.03. 15:00

Továbbszőtték a kis borz történetét Keszthelyen

Érdeklődőek és kreatívak a gyerekek, kíváncsiak a fantázia- és a való világra, s a tudományra is – összegzett Majoros Nóra a gyermekkönyvtárban tartott író-olvasó találkozó végén.

Keszey Ágnes

A keszthelyi felnőtt- és gyermekkönyvtár is csatlakozott az Országos Könyvtári Napokhoz, melynek középpontjában idén a fenntartható fejlődés áll. Ennek jegyében látogatható a Zöld könyv – könyvekkel a természetért című kiállítás, s több foglalkozást tartanak. Az író-olvasó találkozók sorában Majoros Nóra tartott interaktív, az élővilágról számos ismeretet nyújtó előadást.

Majoros Nóra a könyvtárban
Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

A gyerekek sok érdekességet tudhattak meg a borzról – e kis állat a szerző legutóbbi meséjének főszereplője. Történetét szőtték tovább a kisiskolások. – Ez fordított műelemzés: kitalálunk egy történetet, megvizsgáljuk, milyen műfajú, a műfajnak milyen jellegzetességei vannak, a szereplők tulajdonságai hogyan visznek előre egy történetet, mi az a konfliktus, s hogyan tudjuk befejezni a mesét – összegzett Majoros Nóra. A gyermekkönyvtárban szombaton a Könyvmoly klub várja a kis olvasókat, vasárnap Családi nap lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában