első az egészség

2019.10.07. 10:00

Szűrések és gyógytorna – Egészségnapot tartottak Gutorföldén

Egészségnapot tartottak szombaton a településen, melyen szűrővizsgálatokkal, gyógytornával, előadásokkal és sportprogramokkal várták az érdeklődőket

Korosa Titanilla

Egyensúlyfejlesztő gyógytornán vett részt Kocsis Ágnes irányításával Bella Ferenc Fotó: Korosa Titanilla

Egyensúlyfejlesztő, gerinc – csontritkulás- és csípőízületi torna, dietetikai és természetgyógyászati tanácsadás is várta a résztvevőket, valamint szemészeti, érszűkületi és tüdőszűrés, kardiális állapotfelmérés és más vizsgálatok. A megnyitón Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket és hívta fel a figyelmet arra, hogy ne csak az egészségnapon, hanem rendszeresen vegyen részt mindenki szűrővizsgálatokon. Nyakas István, Gutorfölde polgármestere elmondta: az egészségnap egy pályázati program keretében valósult meg, melyben háziorvosok, egészségfejlesztési irodák és önkormányzatok működnek együtt.

A projekt, melynek keretében az egészségnapot szervezték, 13 településen 9500 lakót érint. Gutorfölde, Csertalakos, Pusztaederics és Szentpéterfölde háziorvosi körzeteinek konzorciuma 60 millió forintot nyert a pályázaton. A támogatásból szív- és érrendszeri szűréseket, rosszindulatú daganatok szűrését végzik, a gyerekeknek pedig egészségfejlesztési programokat szerveznek. Népszerűsítik a rendszeres mozgást, és dohányzásellenes kampányt indítottak.

Egyensúlyfejlesztő gyógytornán vett részt Kocsis Ágnes irányításával Bella Ferenc Fotó: Korosa Titanilla

– A helyi egészségügyi ellátást is fejlesztjük – közölte Nyakas István. – Gutorfölde a Magyar falu program keretében 15 millió forint támogatást nyert az orvosi rendelő belső felújítására, s 3 millió forintot orvosieszköz-beszerzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában