zene világnapja

2019.10.08. 14:00

Rendhagyó zeneóra Eötvös József Általános Iskolában

Különleges hangversenysorozattal ünnepelte nemrég a zene világnapját az Eötvös József Általános Iskola közössége – tájékoztatta lapunkat Standi Gyuláné.

ZH

Az iskola kórusa és az ifjú grazi muzsikusok közös előadása a kertvárosi templomban Fotó: ZH

Európa zenéjét a grazi zeneművészeti egyetem ifjú muzsikusaiból álló, nemzetközi hírű Oberton String Octet hozta el a diákok számára. A fiatal művészek interaktív zeneóra keretében tolmácsolták szülőhazájuk egy-egy jellegzetes dallamát saját hangszerelésükben. Lett, ukrán, szlovén, osztrák, olasz, lengyel népdal, sláger, popszám csendült fel az iskola aulájában, amit saját nyelvükön mutattak be a fiatalok. A diákközönség nagy derültség közepette próbálta kitalálni az országokat, bár a dekorációként felvonultatott zászlók sokat segítettek. Az iskolásoknak szóló, három délelőtti koncerten fellépett az énekkar is, a tiszta gyermekhangokat a vonószenekari kíséret varázsolta egyedivé. A rendezvényen két magyar zeneszerző-óriás műve csendült fel a kórus és az oktett közös előadásában, Kodály Zoltán Esti dala és Balázs Árpád: Bodzavirág című kórusdarabja.

Az iskola kórusa és az ifjú grazi muzsikusok közös előadása a kertvárosi templomban Fotó: ZH

Este a kertvárosi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébániatemplomban Molnár János plébános, majd Hanzséros Alajos intézményvezető köszöntötte a jótékonysági hangverseny szépszámú közönségét. A tantestület tagjai, szülők, barátok, településrészi vezetők, a plébániai közösségek tagjai vastapssal jutalmazták a közismert Schubert-dalok kiváló átiratait, az átélt előadást. A magyarországi műsor összeállítója Standi Dorottya csellóművész volt, az énekkar felkészítője Standi Gyuláné és Tompos-Horváth Ildikó, míg az iskolai dekoráció Kocsisné Horváth Katalin keze munkája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában