Megszerettetni a mozgást

2019.10.11. 11:00

Öntött gumi alapú biciklipálya épült a kanizsai Pipitér-óvodában

Biztonságos, időtálló, öntött gumi alapú biciklipálya épült a Pipitér Tagóvoda udvarán.

Szabó Zsófia

Balogh László, dr. Némethné Kovács Edit, a központi óvoda vezetője, Dénes Sándor polgármester és Horváthné Göndör Réka az ünnepségen. A szabadtéri programot elmosta az eső Fotó: Gergely

A tegnapi ünnepélyes avatón Horváthné Göndör Réka tagóvoda-vezető elmondta: egy évvel ezelőtt született meg a biciklipálya gondolata.

– Sokan támogattak bennünket a szabadtéri biciklipálya létrehozásában – mesélte. – A szülők, az óvoda alapítványa, az intézmény vezetése, aztán Nagykanizsa, Rigyác és Sormás önkormányzatai, a kanizsai vagyongazdálkodási és szolgáltató zrt., valamint Doucha Ferenc ügyvezető is kivette a részét a 2,2 millió forint értékű beruházásból.

Balogh László, dr. Némethné Kovács Edit, a központi óvoda vezetője,
Dénes Sándor polgármester és Horváthné Göndör Réka az
ünnepségen. A szabadtéri programot elmosta az eső Fotó: Gergely

A Pipitér Tagóvoda vezetője kiemelte: a biciklipályán túl más korszerűsítés is történt az óvodában. A Bajcsy-Zsilinszky úti intézmény és a Nagyrác úti óvoda arculata egységes lett a felújítások révén. Előbbi intézményben, többek közt a helyiségek is új színt kaptak, álmennyezetet alakítottak ki, míg az utóbbiban szintén festették a tereket, fűtésrekonstrukció történt, valamint új játékokat vásároltak.

– A Pipitér óvodában 69 négyzetméter területű, öntött gumiból készült biciklipálya időtálló, biztonságos, rugalmas – ezt Doucha Ferenc, a kivitelezést végző cég vezetője mondta.

Balogh László humán bizottsági elnök pedig arról beszélt: a pálya nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a fiatal generációval a kerékpározást, egyúttal a mozgásbarát életmódot megszerettessék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában