Közös erővel

2019.10.17. 08:00

Önkéntes munkát végeztek a Erdődy-Hüvös kastély parkjában

Az Erdődy-Hüvös kastély újjászületésének az egész botfai városrész egy emberként örül. A civil szervezetek a sportklubbal az élen úgy döntöttek, közös erővel rendbe teszik a kissé megviselt állapotba került parkját.

Fincza Zsuzsa

A gyerekek az új tábortűz helyének építésében segítettek Fotó: Fincza Zsuzsa

– A három történelmi keresztény egyház által szervezett 72 óra kompromisszumok nélkül elnevezésű országos önkéntes ifjúsági akció, amelyhez mi hetedízben csatlakoztunk, nagyszerű alkalomnak bizonyult erre – mondta dr. Illyés Zoltán, a felújított kastélyban működő Mindszenty Ifjúsági Ház vezetője. – Korábban mi is részt vettünk a sportpálya vagy a például a közösségi ház körüli munkákban, most a városrész büszkesége, a kastély és a parkja van soron. Kicsi költségvetésből működünk, mi tagadás, nagyon rá vagyunk szorulva minden segítségre.

– A munkában részt vesznek a labdarúgóink, a focistapalántáink – az idén a 170 fős tagságunk keretében 70 gyerkőcöt nevelgetünk a sport és a labdarúgás szeretetére – és szüleik, testvéreik és rokonaik – vette át a szót Kocsis Sándor, az LSC elnöke. – Egyébként az önkéntes csapatunk festő szakemberei most éppen a sportcentrum épületének alsó szintjét festik – amit csak tudunk, megteszünk mi magunk.

A gyerekek az új tábortűz helyének építésében segítettek Fotó: Fincza Zsuzsa

A közösségi munkákból ezúttal sem maradt ki a Botfa Városrészi Polgárőr Egyesület.

– Tavasszal is részt veszünk mindig a közös környezetvédelmi akcióban, ott vagyunk a városrészi napokon, a szüreti felvonuláskor és minden munka dandárjában – jegyezte meg Németh Péter, a polgárőr egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában