Felújítások a nagy nyári terhelés után

2019.10.10. 07:00

Nagykanizsán figyelnek a játékok karbantartására is

A városüzemeltetésért felelős VIA Kanizsa Zrt. az elmúlt hetekben számos játszótér karbantartását végezte el.

Pásztor András

A Mező Ferenc téren több eszközt is újrafestettek Fotó: Gergely Sz

Fitos István vezérigazgató elmondta: a nyári nagy igénybevétel után minden ősszel időszerű a karbantartás.

– Az elmúlt hetekben a karbantartó csoport szakemberei többek között lefestették a sánci városrészben a csúszdákat és a hintákat, a Munkás utcában leszerelték a megrongált mászóalagutat, az Eötvös téren kicserélték az elhasználódott mászóhálót, a Csónakázó-tónál kerítést festettek, a Mező Ferenc téren pedig több játszóelemet is kicseréltek.

A Mező Ferenc téren több eszközt is újrafestettek Fotó: Gergely Sz

A több mint 40 játszótér üzemeltetésére évek óta külön pénzügyi keretet tart fenn a társaság, a létesítmények pedig ennek hála érzékelhetően jobbak és biztonságosabbak lettek.

– Ezt azok a szakemberek is észrevették, akik a játszóeszközök biztonsági tanúsítványait kiállítják – említette Fitos István, jelezve: pár hónapja nagy felháborodást keltett, hogy a kiskanizsai városrészben elbontottak egy játszóteret, ahol az eszközök nagy része nem volt szabványos. – Azóta rendeződött a helyzet, Dénes Sándor polgármester saját keretéből finanszírozta az új eszközök telepítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában