Korszerűsítés

2019.10.05. 08:00

Közel 13 millió forintból épült meg a Kerámia lakóparkon átvezető sétány

A Vizslapark megközelítését is egyszerűvé és biztonságossá teszi a Kerámia lakópark felől az a sétány, amelynek bejárására pénteken délelőtt invitálták a sajtó képviselőit is.

Arany Gábor

Balaicz Zoltán és Bali Zoltán a polgármesteri hivatal műszaki osztályának munkatársai társaságában megtekintette a sétányt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Arany Gábor

Az elmúlt időszakban a térségben jelentős beruházások zajlottak, emelte ki Balaicz Zoltán polgármester. A Vizslapark rekonstrukciója mellett megújult az Arany János utca, amelyhez új átkötés is csatlakozik a Mártírok útjáról.

Balaicz Zoltán és Bali Zoltán a polgármesteri hivatal műszaki osztályának munkatársai társaságában megtekintette a sétányt Fotó: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Bali Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője a bejáráson felidézte, hogy 2017-ben a Vizslapark utcában a Petőfi és Kisfaludy utca közötti szakasz járdáját újították fel, és ennek folytatásaként az északi oldalon a sorházak előtti részen is térkövezést kapott a gyalogjárda. A 6,8 millió forintba került munkálatokban a csapadékcsatorna aknáit felújíttatták, a régi rácsokat kicserélték. Annak megakadályozására, hogy a csapadékvíz nagyobb esőzés után elöntse a lakópark mélyebb területeit, a forgalmat is lassító térköves vízvédelmi küszöb (fekvőrendőr) épült. A közel kilencven méteres, 3,3 méter széles, gyalogosok, illetve kerékpárosok által használható, nettó 13 millió forintból megvalósult sétány kiépítését a Vizsla-árok rekonstrukciójával kötötték össze: a nyomvonalon álló három garázst az önkormányzat megvette, majd elbontatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában