Mezőgazdasági Szövetkezet

2019.10.21. 10:00

Ingatlant vett a magyar állam Lendván

A főkonzulátusnak helyet adó épület után újabb ingatlant vásárolt a határon túli város központjában a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium. A Mezőgazdasági Szövetkezet volt székházába a szlovéniai magyarság érdekvédelmi-politikai szervezete, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Közösség (MMÖNK) költözik.

Gyuricza Ferenc

A Mezőgazdasági Szövetkezet volt székháza Fotó: Gyuricza Ferenc

Korábban írtunk már arról, hogy a magyar kormány az MMÖNK vezetősége és Orbán Viktor miniszterelnök közötti megállapodás értelmében a 2020-tól folyósítandó, évi 25 millió forintos működési támogatás mellett további 700 millió forintot biztosít a határon túli szervezetnek az új székházba költözéshez. A közelmúltban lezajlott adásvétel ennek megfelelően történt.

A Mezőgazdasági Szövetkezet volt székháza Fotó: Gyuricza Ferenc

A Mezőgazdasági Szövetkezet évek óta árulta a volt székházat, melynek egy része hosszabb ideje üresen állt. A kétszintes ingatlan az előzetes vizsgálatok alapján tökéletesen alkalmas arra, hogy az MMÖNK új központja legyen. A polgári stílusú, erősen leromlott állapotú épületbe az MMÖNK mellett további magyar kötődésű szervezetek is költöznek, ám erre csak a jövő évben várható felújítás után kerülhet sor. Az ingatlan áráról egyelőre nincs információnk, ám lendvai hírforrásunk szerint az említett 700 millió forint nemcsak az adásvételre volt elegendő, hanem a felújítás költségeinek jelentős részét is fedezni fogja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában