Segítik a családokat

2019.10.30. 14:00

Gyümölcsfákat osztottak Zalakomáron

Több mint 1100 gyümölcsfát osztottak szét a képviselő-testület döntése alapján a minap a település lakói körében.

Horváth-Balogh Attila

Göttinger Józsefné veszi át az igényelt fákat Csárdi Tamás polgármestertől Fotó: HBA/Zalai Hírlap

Csárdi Tamás, Zalakomár polgármestere elmondta: a képviselő-testület a hátrányos helyzetű családok, fiatalok részére nyújt telepítési támogatást – de nem pénzben, hanem gyümölcsfacsemeték formájában.

– Az akciónak nem csak anyagi oka van, kapcsolódunk a 10 millió fa Magyarországon mozgalomhoz is, amely a klímavédelem érdekében fák telepítését szorgalmazza szerte az országban – fogalmazott Csárdi Tamás polgármester. – A környezetünk védelmét és a környezettudatosság fontosságát aligha kell hangsúlyozni, hiszen ez gyermekeink, unokáink jövőjéről is szól. Az egyik első lépés a faültetési programunk, melyet több más akció követ majd.

Göttinger Józsefné veszi át az igényelt fákat Csárdi Tamás polgármestertől Fotó: HBA/Zalai Hírlap

A polgármester hozzátette: lakóingatlanonként maximum öt darab gyümölcsfacsemetét lehetett igényelni, s 234 ingatlanra összesen 1118 darab fa került. A csemetéket ingyen adták, a családok azonban cserébe kötelezettséget vállaltak arra, hogy a fákat nem ajándékozzák el és nem értékesítik, hanem jó gazdaként odaadással gondozzák.

– A lakóingatlanok közel negyede élt a lehetőséggel, ez az arány, úgy vélem, rendkívül jó, így a program sikeres lett. Önkormányzatunk a következő években további fák kiosztását tervezi – folytatta Csárdi Tamás. – Az akció során 416 almafa-, 361 szilvafa- és 341 cseresznyefa-csemete került a portákra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában