Három éve készült el az elkerülő

2019.10.14. 07:00

Félpályás útzár mellett, kerékpárosok vették birtokba a 86-os út zalalövői szakaszát

Nemcsak a 2014–2019-es önkormányzati ciklus legnagyobb volumenű (14 milliárd forintos) befejezett útberuházása volt a 86-os út Zalalövőt elkerülő szakaszának megépítése, de egyben olyan fejlesztés is, amely nyugalmat hozott a kisváros életébe.

Gyuricza Ferenc

Kerékpározók a 86-os út Zalalövőt elkerülő szakaszán Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Az elkerülő szakasz 2016 őszére készült el, a hároméves jubileumról szombaton délután kerékpározással emlékeztek meg a helyiek, félpályás útzár mellett mintegy harmincan tekertek végig a közel 11 kilométeres úton. A biciklizők között volt a térség országgyűlési képviselője, Vigh László is, aki az indulás előtt elmondta: a 190 kilométer hosszúságú 86-os út az észak-déli európai közlekedési folyosó egyik legfontosabb része, amolyan gyűjtőszakasza, amelyen Zalalövő térségében naponta négyezer jármű halad át, s ebből körülbelül kétezerre tehető a kamionok száma. A város ettől gyakorlatilag élhetetlenné vált, ezért volt szükség az elkerülő út megépítésére.

Kerékpározók a 86-os út Zalalövőt elkerülő szakaszán Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Szombaton Pintér Antal polgármester mindezt megerősítve úgy fogalmazott: a belterületi részen napi szintű életveszélyt jelentett a főúton való gyalogos átkelés, hiába volt kijelölt gyalogátkelőhely, gyakran előfordult, hogy 5-6 perces várakozás után is csak futva, a kamionok között tudtak az út egyik oldaláról a másikra átjutni az itt élők. Az elkerülő szakasz átadásával Zalalövő végre csendes, nyugodt kisvárossá vált.

Kérdésünkre Vigh László és Pintér Antal azt is elmondta: az útépítésnek mind Zalalövő, mind a szomszédos Keménfa területén vannak még javításra szoruló pontjai, ezekről éppen a napokban egyeztettek a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában