Tereprendezés következik

2019.10.24. 08:00

Elvégezték a surdi orvosi rendelő felújítását

A dél-zalai településen az orvosi rendelő hőszigetelése és tatarozása a végéhez közeledik, amit hamarosan az intézmény körüli tereprendezés követ.

Benedek Bálint

A munkások az utolsó simításokat végezték az orvosi rendelő épületén

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Benedek Bálint

Az épület az évtizedek alatt elöregedett, korszerűtlenné vált, ezért az önkormányzat pályázatot nyújtott be az ingatlan rendbetételére. Kanász János polgármester elmondta: a projekt megvalósítására 15 millió forintot nyertek, melyből megoldották a fűtésrekonstrukciót, kicserélték a gázkazánt, radiátorokat vásároltak és az épület szigetelése – festéssel együtt – szintén megtörtént.

A munkások az utolsó simításokat végezték az orvosi rendelő épületén
Fotó: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

– Ezenfelül 3 millió forintból korszerű orvosi műszereket szerezhettünk be – folytatta a településvezető. – Az épületben található orvoslakás külső hőszigetelését immár közel 5 millió forintos önerőből szintén elvégeztük. Külön forrást ugyan nem nyertünk rá, de szeretnénk az udvart térkövezni, a parkosításhoz fákat ültetünk, illetve új kerítést is építünk.

Kanász János hozzátette: bár a pályázati kiírás jelenleg nem tartalmazta, de a jövőben szeretnék – a könnyebb megközelíthetőség kedvéért – az akadálymentesítést is megoldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában