Belecsaptak a lecsóba

2019.09.24. 16:00

Többféle módon bolondították meg az ételeket Gutorföldén

Az egyik egyszerű szezonális étket helyezték a középpontba a településen megtartott fesztiválon. Idén 11 csapat készített különféle lecsót.

Korosa Titanilla

A kulináris élvezetek mellett kulturális élménnyel is szolgált a program

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

A résztvevők idén is kitettek magukért, a klasszikusan hagymából, paprikából és paradicsomból álló lecsót többféle módon igyekeztek megbolondítani. Többen készítették el a zöldségételt friss káposztával, volt amelyikbe került csirkehús is, és akadt, amit tarhonyával sűrítettek. A Göcsej Motorosai Klub szakácsai a töltött paprikával keresztezték az ételt, húsgombócot főztek bele. Az óvoda képviselői zöldfűszerekkel tették ízletessé, míg a nyertesek – Csete-Nagy Violetta, Kásáné Tarsoly Ibolya, Németh Zoltán – igazán érdekes ízvilágot teremtettek, indiai ihletésű lecsójukat kardamommal fűszerezték és fetasajttal egészítették ki a már kész ételt. A lecsófesztivált szervező Együtt Gutorföldéért Hagyományőrző és Kulturális Egyesület tagjai elkészítették a falu lecsóját, amit nem bonyolítottak túl, maradtak a legegyszerűbb receptnél.

A kulináris élvezetek mellett kulturális élménnyel is szolgált a program
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Idén először a csapatok főzőhelyének dekorációját is értékelte a zsűri, itt a szervező egyesület aratott sikert az őszi terményekből összeállított díszítéssel. A rendezvényen emellett jótékonysági süteményvásárt is tartottak a helyi óvoda és iskola javára.

A fesztiválon megtartották a szüreti felvonulást is, a résztvevők lovaskocsin és traktoron járták végig a települést és a szomszédos Rádiházát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában