Jótékonysági esten mutatják be

2019.09.30. 07:00

Terület és látványterv is van az új kanizsai óvodához

Rendelkezésre állnak a dél-zalai városban felépítendő református óvodához szükséges területek, a látványterveket jövő hét végén egy jótékonysági est keretében mutatják be.

Horváth-Balogh Attila

Mint arról korábban már beszámoltunk: az állam az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül több milliárd forintot biztosított óvodafejlesztéshez a Magyarországi Református Egyház számára. A keretösszegre pályázhattak az egyházközségek, s a beérkezett közel 100 pályázat közül országszerte több mint 60 kapott támogatást. Ám ebből csupán 45 a teljesen új építés, a többi bővítés. A Dunántúlon 10 új református óvoda épül, Zalában a nagykanizsai lesz az egyetlen új építés, amely közel félmilliárd forintnyi támogatást kapott. Hella Ferenc református lelkipásztortól megtudtuk: 75 fős, 3 csoportos óvodáról szól az elképzelés és a fejlesztéshez már rendelkezésre állnak a jogszabályban meghatározott méretű építési telkek. Az új, várhatóan 2021 végéig megépülő oktatási intézmény – melynek főzőkonyhája is lesz – a Nagykanizsai Kiscsillag Református Óvoda nevet kapja. A nagykanizsai Sasvári Ferenc által elkészített terveket október 5-én 19 órakor egy jótékonysági rendezvény keretében mutatják be a Medgyaszay Házban. A rendezvény vendége lesz Veres Andrea, a református egyház óvodafejlesztési projektirodájának vezetője. Az esten részletesen tájékoztatják az érdeklődőket a beruházásról, a bevétel pedig az óvodát támogató alapítvány bejegyzésének finanszírozását, illetve tőkéjének megteremtését célozza. Hella Ferenc egyúttal hozzátette: a rendezvényre belépő- és támogatójegyek az istentiszteletek előtt és után vásárolhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában