A diákok mellett a lakosság is használhatja az eszközöket

2019.09.30. 07:00

Sportpark a lenti iskolában

Sportparkot avattak szombaton a Gönczi Ferenc Gimnázium sportpályáján, ezzel tovább bővültek az iskolában és a városban a sportolási lehetőségek.

Korosa Titanilla

Árkovicsné Pezzetta Claudia, Kajári Attila és Horváth László vágta át a nemzeti színű szalagot az avatón Fotó: Korosa Titanilla

A parkban helyet kapott egy háromtagú nyújtórúd, egy dupla haspad és egy kombinált váll- és mellizom-erősítő, lehúzó-tológép. Ehhez anyagi forrást a fenntartó Zalaegerszegi Tankerületi Központ biztosított, az eszközök helyének kialakításához, elhelyezéséhez az önkormányzat és a városgazdálkodási kft. nyújtott segítséget.

Árkovicsné Pezzetta Claudia, Kajári Attila és Horváth László vágta át a nemzeti színű szalagot az avatón Fotó: Korosa Titanilla

Kajári Attila, a tankerületi központ igazgatója elmondta: a sportkörökhöz és a mindennapos testneveléshez próbálnak többféle lehetőséget nyújtani a diákoknak, ezt szolgálja a sportpark is. Az eszközökre mintegy 2,5 millió forintot költöttek. Horváth László polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a szakértők szerint ha egészségesen élünk, életünket legalább 15 évvel meg tudjuk hosszabbítani, ehhez be kell iktatni fél óra mozgást napirendünkbe, amihez idő és hely szükséges.

 

Az önkormányzat Lentiben igyekszik többféle módon hozzájárulni az aktív életmódhoz, számos sportolási lehetőség adott, mindezt kiegészítik a sportparkok. A már meglévő kettő mellé a közeljövőben újabbat alakítanak ki az Arany-iskolában, ami a tervek szerint fedett lesz. Árkovicsné Pezzetta Claudia, a gimnázium igazgatója köszönetet mondott a sportpark kialakításában közreműködőknek, kiemelve: a diákok mellett a város és a környék lakóinak is rendelkezésére áll a sportpark.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában