Kiemelt figyelmet fordítanak az oktatási intézményekre

2019.09.03. 07:00

Rendőrök segítik a közlekedést az iskoláknál

Szep­temberben a rendőrség kiemelt figyelmet fordít az oktatási intézményekre. A legforgalmasabb pontokon járőrök segítik a közlekedőket.

Arany Gábor

Képünkön Luczi Evelin őrmester az egerszegi Ady-iskolánál segít a járókelőknek. Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Soós Szabolcs alezredes, az egerszegi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osz­tályának vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy Egerszegen a polgárőrökkel közösen négy általános iskolánál adnak szolgálatot reggel 7 és 8 óra között, valamint a tanítás végén, 15–16 óra között. A városban az Ady-, Eötvös-, Landorhegyi és Liszt-iskolánál találkozhatunk a következő hetekben egyenruhásokkal, emellett Bagodban, Gellénházán és Pacsán is. Jelenlétükkel kívánják elősegíteni a gyer­mekek biztonságos közlekedését, fokozott figyelmet fordítva a gépjárművezetők jogkövető magatartására, különösen a zebrák megközelítésére, a biztonsági öv és a gyermek­ülés használatára. A polgárőrök pedig várhatóan még októberben is segítik majd az iskolák környékén közlekedőket.

Képünkön Luczi Evelin őrmester az egerszegi Ady-iskolánál segít a járókelőknek. Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Mint Soós Szabolcs elmondta, a megyeszékhelyen tavaly már két iskolában a tanmenet részévé vált a KRESZ oktatása, és idén további kettőben tervezik ennek beve­zetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában