Környékbeli dalárdákat hívtak meg

2019.09.02. 15:00

Nótázók nyári találkozója Eszteregnyén

Szombaton nagyszabású dalostalálkozót szervezett az Eszteregnyei Őszirózsa Dalkör. A meghívásnak 15 környékbeli dalárda tett eleget.

Pásztor András

Az Eszteregnyei Őszirózsa Dalkör műsora Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A focipálya mellett felállított sátor már délelőtt megtelt nótaszóval, elsőként ugyanis a házigazda csoport mutatta be jelenetekkel tarkított vidám műsorát. Ezt követően sorra érkeztek a színpadra a környékbeli dalárdák, fellépett többek között a szepetneki, a zalakomári, a galamboki, a lovászi, illetve több nagykanizsai csoport is.

– Ez a hetedik alkalom, hogy közös nótázásra hívjuk a hozzánk hasonló dalköröket, szerencsére mindig nagy az érdeklődés az ilyen összejövetelek iránt – fogalmazott Bogatin Sándor, az eszteregnyei dalkör vezetője, aki egyúttal azt is bejelentette: ő és felesége rövidesen Nagykanizsára költöznek, ezért lemond a dalkör vezetéséről. – Továbbra is a csapat aktív tagja maradok, sőt az új dalok betanulásában is segítséget nyújtok, de a dalkört olyan hozzáértő személynek kell vezetnie, aki helyben él – magyarázta Bogatin Sándor. Mint kiderült: a csoport új vezetőjét is megválasztotta már a közösség, így a jövőben Pusztai Csabáné vezeti az eszteregnyei dalosokat.

Az Eszteregnyei Őszirózsa Dalkör műsora Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában