Új elnököt választottak

2019.09.26. 07:00

Ilyenek a mai fiatalok – Szellemi pikniket tartott a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal

Tizedik alkalommal rendezett szerdán széles körű szakmai fórumot a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal.

Magyar Hajnalka

Elöl balról Tóth Gábor, Farkas Szabina, dr. Illés Boglárka és Németh Gábor. Mögöttük Bognár Ákos, Vigh László, Balaicz Zoltán és Szilasi Gábor a fórum kezdetén

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A városi díszteremben megrendezett szellemi pikniken részt vett dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár is. A kerekasztal piknikje minden évben a legkiemelkedőbb ifjúsági fórum, ahol a fiatal generáció és a velük foglalkozó szervezetek, intézmények, egyesületek leg­tágabb köre folytathat párbeszédet. A 2009-ben megalakult, négy éve megújított kerekasztal több mint harminc szervezetet fog össze, ezek többsége képviseltette is magát az összejövetelen.

A város dísztermében tartotta szerdán 10. szellemi piknikjét a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal, mely új elnököt is választott Tóth Gábor (balra) személyében. A sportedzőként dolgozó fiatalember Molnár Lucával és Darabos Lilivel beszélget az ifjúsági fórumon Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Elsőként Balaicz Zoltán mondott köszöntőt, végig­tekintve az elmúlt tíz év folyamatain, amelyek a fiatalok véleményének, meglátásainak felszínre kerülését szolgálták. A felsőoktatási intézmények hallgatói önkormányzatai, az újjáélesztett diákönkormányzat, az Új Nemzedék Közösségi Központ és a többi szerveződés mind azt segítette, hogy az önkormányzathoz eljusson a fiatalok hangja.

Elöl balról Tóth Gábor, Farkas Szabina, dr. Illés Boglárka és Németh Gábor. Mögöttük Bognár Ákos,
Vigh László, Balaicz Zoltán és Szilasi Gábor a fórum kezdetén Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Dr. Illés Boglárka felszólalásában példaértékűnek nevezte a megyeszékhelyen zajló ifjúsági munkát, s az életkori sztereotípiák örök körforgására hozott történelmi példákat. Az „ilyenek a mai fiatalok” rosszalló, kiábrándult hangsúlya ugyanis minden korban megjelenik. Babilon háromezer éves romjai között találták például egy agyagtáblát az alábbi szöveggel: „A fiatalság velejéig romlott. A fiatalok elvetemültek és semmirekellők. Sohasem lesznek olyanok, mint a régi idők fiatalsága. A mai fiatalok nem lesznek képesek megőrizni kultúránkat.”

A kerekasztal jelenlegi elnöke, Szilasi Gábor mandátuma lejárt, s mivel önkormányzati képviselőként szeretné magát megméretni, új elnököt jelöltek a szervezet élére. Bognár Ákos, az ifjúsági és sportbizottság elnöke Tóth Gábor sportedzőt, a Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete alelnökét javasolta, akinek bizalmat szavazott a grémium.

Ezután Illés Boglárka tar­tott előadást a kormány if­júságpolitikájáról, majd be­mu­tatkozott a Zalaegerszegi Egye­temisták Egyesülete (el­nöke Németh Gábor), valamint a Zala Múltja Hagyományőrző Egyesület (elnöke Papp Tamás). Zárásként dr. Zacher Gábor toxikológus tartott előadást a függőségekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában