Sószobát is kialakítottak

2019.09.23. 07:00

Felavatták a Hóvirág óvodát Letenyén

Átadták pénteken a Hóvirág óvoda Bajcsy utcai felújított épületét.

Mirkó Imre

Hermán Zsoltné Szunyogh Éva és Farkas Szilárd Fotó: Mirkó Imre

A rendezvényen Hermán Zsoltné Szunyogh Éva óvodavezető elmondta, hogy eseményekben gazdag éven van túl az óvoda, s kiemelte, hogy a csaknem 40 éve készült épületre igencsak ráfért a felújítás. Az udvari játékok, a mosdók, a vizesblokkok elhasználódtak, gyakran szorultak javításra, ezért is fogadták örömmel a jó hírt, a pályázati sikert.

Farkas Szilárd letenyei polgármester szólt arról, hogy mintegy 82 milliós vissza nem térítendő támogatást kaptak a Bajcsy utcai óvoda funkcióbővítő fejlesztésére. Az épületben a mosdók felújításán túl sószobát és új személyzeti öltözőt alakítottak ki, az épület főbejáratánál akadálymentesítést valósítottak meg.

Hermán Zsoltné Szunyogh Éva és Farkas Szilárd Fotó: Mirkó Imre

Új játszóeszközöket, térbútorokat vásároltak, az udvaron ivókút létesült, térburkolattal látták el az utakat, felújították az ovi kerítését, valamint árnyékolókat, napvitorlákat helyeztek ki.

Farkas Szilárd az avatáson bejelentette, hogy a letenyei óvoda egyedutai városrészben működő telephelyén egy másik pályázatnak köszönhetően több mint 15 millió forintból energiamegtakarítást célzó fejlesztések valósulnak meg, s egy magyar–horvát projekt keretében hamarosan felújítják az udvart, valamint a kültéri játékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában