Ünnepélyesen megnyílt

2019.09.14. 07:00

A dödölle fesztiválja: a szombati programokat 20 órától Quimby-koncert zárja

A 16. Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivál ünnepélyes megnyitóját a borházak ölelésében tartották tegnap az Erzsébet téren.

Benedek Bálint

A városvezetők megtartották a főpróbát: Dénes Sándor, Balogh László és Cseresnyés Péter dödöllét pirít Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Az önkormányzat és a KonTuRplusz Egyesület közös rendezvényén Dénes Sándor polgármester köszöntötte a város közösségét. Mint elmondta: Nagykanizsa méltán legnagyobb gasztronómiai fesztiválja az egyik legfinomabb burgonyás népi ételünkről, valamint a finom zalai nedűkről szól. Ezúttal a szervezők a főzőcsapatokat hópehelyfajtájú burgonyával és kiváló minőségű liszttel ajándékozzák meg, így mindenki azonos esélyekkel indul a versenyen, csak a receptekben lesz különbség.

– A fesztivál a büszkeségünk, ünnep az itt élők számára – fogalmazott megnyitóbeszédében Cseresnyés Péter államtitkár. – A sok látnivaló mellett a rendezvény lehetőséget ad a baráti találkozásokra is, melyek kizökkenthetik az embereket a hétköznapok monoton sodrásából.

A városvezetők megtartották a főpróbát: Dénes Sándor, Balogh László és Cseresnyés Péter dödöllét pirít Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A programok sora ma 11 órától a HSMK előtti térről induló szüreti felvonulással kezdődik. Eközben az Erzsébet téren a főzőverseny csapatai már javában készítik a finomságokat. Az est sztárvendége pedig 20 órai kezdettel a Quimby együttes lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában