Építeni kell a közösséget is

2019.08.19. 10:00

Falunapi program nyújtott kikapcsolódást Beleznán és Homokkomáromban

A hétvégén nagy mulatsággal fűszerezték meg a dolgos hétköznapokat mindkét településen.

Szabó Zsófia

Beleznán friss cipóval is várták a vendégeket. Bődör István polgármester körül a nyugdíjasklubból Sgánecz Jánosné, Krizsánkó Józsefné, Szalay Gézáné és Bokán Józsefné

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Belezna híres arról, hogy a helyiek nem tétlenkednek, ha munkáról van szó. Bődör István polgármester elmondta, számos korszerűsítés valósult meg az évek során: többek között középületeket és utakat hoztak rendbe, gépjárműveket vásároltak, emellett a falu kulturális és sportéletét élénkítő fejlesztések is történtek. És a sor folytatódni fog.

– Lehetőségeinkhez képest igyekszünk támogatni a lakókat, kiemelten az időseket és a gyermekes családokat – mondta Bődör István.

Beleznán friss cipóval is várták a vendégeket. Bődör István polgármester körül a nyugdíjasklubból Sgánecz Jánosné, Krizsánkó Józsefné, Szalay Gézáné és Bokán Józsefné Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Egymás megértése és tisztelete kovácsol minket nagy családdá – írta le az összetartó települést Szalay Gézáné, a község díszpolgára, aki hangsúlyozta, nagyon sokat jelent neki a falu.

Az új kenyér ünnepének elnevezett rendezvényen kulturális programokból sem volt hiány. De ugyanez elmondható a Homokkomáromban lezajlott szombati eseményekről is, hiszen műsorszámok garmadája várta a vendégeket. Volt mit ünnepelni a faluban, tekintve, hogy folyamatosan történnek kisebb-nagyobb beruházások, amelyekről rendszeresen beszámol lapunk is. Legutóbb a faluház bejáratánál térköveztek, hamarosan pedig utat hoznak rendbe és modernizálnak a temetőnél.

– Nemcsak a korszerűsítések fontosak, de a közösség­építő rendezvények is – jelentette ki Singula Ferencné, Homokkomárom polgármestere. Kiemelte, az időseket és a gyermekeket köszöntő ünnepek mellett a falunap is a jeles eseményeik sorába tartozik.

Singula Ferencné polgármester mögött homokkomáromi gyerekek adóznak a falunap örömeinek
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– A vidám programoknak hírük megy, így sokan látják: zajlik nálunk az élet – jelezte a falu elöljárója. Homokkomáromban több generáció ünnepelt együtt szombaton. A mókázásban a prímet a legifjabbak vitték. Két helyi kisleány, Horváth Violetta és Elek Kíra „talpig” sminkben rosszalkodott.

– Ugye milyen szépek vagyunk? Tigrises mintát festett egy néni az arcunkra – mutatták a lányok, majd elárulták: – Az is jó a falunapban, hogy sokat rosszalkodhatunk, és anyu­ék nem szidnak meg érte minket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában